Ny version af MUUV udgivet  Læs mere her

Sådan kommer du med i X Factor

Sidder du og overvejer, hvordan det kan blive dig, der kommer ind foran X Factor-dommerne og får al rosen? Lad vores guide følge dig på rette vej.

 •  kommentarer

X Factor er virkelig blevet et populært fænomen i Danmark, og rigtig mange drømmer om at få deres plads på X Factor-scenen, men hvordan får man nu det?

Det kræver en række ting, hvis man ønsker at komme med i X Factor, og vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig med at komme ind foran dommerne - og måske endda endnu længere?


1. Bliv god til at synge

Ja, det kan lyde soleklart, men det er virkelig det vigtigste. Hvis du ikke kan synge, og har problemer med at kontrollere din stemme, kommer du aldrig langt i X Factor. Mange af dem, som du ser i fjernsynet, har øvet deres sang hele livet. Enten selvlært eller med en professionel sanglærer.

Lad være med at tro, at du kan “kvikstarte” en sangkarrierer med X Factor. Selvom det ligner, at deltagerne får deres start på karrieren meget hurtigt, har de fleste af dem brugt flere hundrede timer på at træne deres sangstemme.


2. Bliv vurderet af nogle, du ikke kender

Det kan være rigtig svært for nogle forældre eller venner at fortælle dig, hvis du ikke synger godt nok. De vil måske sige “Det lyder da meget godt”, hvor de måske burde sige “Det bør du altså øve lidt mere, det kan godt blive godt, men du er ikke klar endnu”.

Det allerbedste vil være, hvis du finder en professionel sanglærer, og så synger foran sanglæren. Han/hun vil kunne fortælle dig, om du rammer tonerne, har kontrol over stemmen og vigtigste af alt; hvad du skal øve dig på.

Vi anbefaler, at du begynder til sangundervisning.


3. Find et nummer der betyder noget for dig

X Factor-dommerne vil se personlighed og ikke bare et covernummer, hvor du prøver at spejle originalartisten. Du skal finde en måde, hvorpå du kan gøre nummeret til dit eget. Find et nummer, hvor du kan relatere til historien og bygge noget personlighed ind i.


4. Sørg for at have en god udstråling

Når dommerne skal bedømme dig, vil de også bedømme din udstråling. Hvis du står helt mimikløs og synger, vil det kunne trække ned i deres samlede vurdering af dig. Stil dig foran spejlet og prøv at perform for dig selv.

Du skal ikke gøre noget, som føles unaturligt for dig, da dommerne vil kunne mærke dette, men du skal lære at bruge dit kropssprog til at udtrykke de samme følelser, som du lægger i sangen.


5. Sørg for at have en god historie klar

Du har sikkert selv lagt mærke til, at rigtig mange af dem, som vi ser i fjernsynet, har en eller anden historie, som de bruger i programmet. X Factor er og forbliver et underholdningsprogram, og derfor kan dine muligheder være større, hvis du, udover et godt talent, har en god interessant historie.

De klassiske historer der bliver brugt, er ofte hvor de er blevet drillet hele deres liv, har mistet nogle de havde nær, har haft en hård barndom eller på anden måde oplevet modgang i deres liv.

Det behøves selvfølgelig ikke være en sørgelig historie, og hvis man ikke har nogen, skal man ikke digte. Det kan også være en drøm, som man fortæller om.


6. Hold øje med deres auditions

Du skal holde øje med, hvornår de holder deres precastings til X Factor. Det sker ofte omkring August, og tilmelding fungerer altid via deres hjemmeside. Du kan altså med fordel holde øje med dr.dk igennem sommermånederne, hvor de altid annoncerer deres precastings.


7. Giv den hele armen!

Når du endelig er kommet ind, skal du udnytte din chance. Prøv at saml alt, du har lært og vis det for casterne. Vær forberedt på, at casterne kan bede dig om at synge noget andet, hvis de har svært ved at vurdere dit sangtalent ud fra dit første valg.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Seneste nyt på bloggen

Hver tirsdag og fredag deler vi musik fra dygtige, upcoming danske musikere. Herunder kan du se de tre seneste artikler, om ny dansk, fantastisk musik.

d. 28-03-2023 kl. 06:59

Musikinspiration: A Symbol Heavy - Follow the Libertine

Læs indlægget
d. 21-03-2023 kl. 06:59

Musikinspiration: Kasper Søegaard - Det Så Fint

Læs indlægget
d. 17-03-2023 kl. 07:01

Musikinspiration: Azilda - till you hurt me (love this city)

Læs indlægget
d. 14-03-2023 kl. 07:03

Musikinspiration: anmar - Lille Pige

Læs indlægget
 Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal
 • MUUV.DK
 • Hybenvej 12
  2605 Brøndby
  Email: info@muuv.dk
  CVR 38654837

 • MUUV på Facebook   MUUV på YouTube   MUUV på Instagram   MUUV på CVR