4 gode grunde til at du skal blive musiker

Er du i tvivl, om du skal blive musiker? Læs her, hvorfor vi synes, det ville være en rigtig god idé.

 •  kommentarer

Når man er musiker, synes man helt sikkert, at det er noget af det fedeste i verden. Dette er der faktisk en ret god grund til, da man lærer rigtig meget som musiker, hvilket også er ting, som man kan bruge til andet end “bare” musik.

Vi har samlet fire rigtig gode grunde til, at man skal blive musiker. Der skal nok findes mange flere, og du er velkommen til at byde ind med flere i kommentarfeltet i bunden.

1. Du bliver mere kreativ

Al musik handler om kreativitet, og når man beskæftiger sig med noget kreativt, bliver man generelt mere kreativ. Dette kan gavne på rigtig mange andre fronter, da man ofte også kan få brug for kreativitet i skolen eller på arbejdet.

Mange mennesker tænker, at kreativitet er noget, man er født med. Vi mener dog, det er muligt for alle at blive kreative, og dette kan især gavnes, hvis man spiller musik.

2. Du bliver bedre til matematik

Når man lærer musikteori, bruger man rigtig meget matematik. Rytmer angives som brøker, hvor man primært arbejder med fire-fjerdedeles-rytmer og tre-fjerdeles-rytmer. Man arbejder også med skalaer og toneafstande, der alt kan brydes ned til matematik.

Når man lærer gennem en hobby, har man en tendens til at lære langt bedre. Det bliver lige pludselig meget sjovere at lærer matematik.

3. Du lærer en masse nye mennesker at kende

Når man spiller musik, vil man oftest komme til at lære en masse nye mennesker at kende. Det sker selvfølgelig ikke helt automatisk, men mange vil finde sammen i et band, tage et ophold på en højskole, spille på en musikskole eller noget helt fjerde.

Når man lærer folk at kende at kende gennem en hobby, som f.eks. musik, knytter man ofte nogle rigtig gode venskaber, da man bruger meget tid sammen, og skal være meget kreative sammen.

4. Du får en ny spændende hobby

Hobbyer er sunde, da de hjælper med at udvikle os. Når man brænder for noget, har man et helt særligt drive, der gør, at man kan fordybe sig i mange timer og på den måde udvikle sig helt enormt.

Da en “ægte hobby” kræver, at man brænder for det, betyder det selvfølgelig også, at man ikke bare skal vælge musikken for at vælge musikken.

Er du klar til at blive musiker?

Hvis du synes, at musik virker som en interessant verden, synes vi helt bestemt, du skal prøve den af. En rigtig god måde at lære et instrument at kende, er at modtage privat musikundervisning. Klik på nedenstående link, og du vil få mulighed for at søge gennem vores store database af private musikundervisere.

Find privat musikunderviser

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Del

Savner du spillejobs?

Gixter forbinder musikere, bands og djs med arrangementer, der søger livemusik.

Få en gratis profil i dag og vær klar, når landet åbner.

Opret profil
 Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal