Lær at spille guitar i vores selvstudie-univers

Hvis du gerne vil lære at spille guitar, er du kommet til det helt rigtige sted. Vores selvstudie-univers byder på al den information, som du skal bruge, hvis du gerne vil i gang med at lære at spille guitar.

Her vil vi tage dig igennem vores begynderguide til guitarister. Denne guide vil give dig det absolut bedste fundament, når du skal lære at spille guitar. Når du er færdig her, vil du have lært din første sang.

Lad os komme igang!

1. Anskaf dig en guitar

Inden du kan komme i gang med at lære guitar, skal have din egen guitar. Selv hvis du har adgang til en guitar hos en privatunderviser, på musikskolen eller andet steds, skal du også have din egen guitar.

Men hvilken guitar skal man købe? Læs vores råd her.

2. Lær din guitar at kende

Det er vigtigt, at kende guitarens opbygning og navnligt gribebrættet. Det kommer vi nemlig til at henvise til mange gange, når vi skal til at lære de første akkorder.

Lad os starte med gribebrættet! Find en simpel tegning her.

3. Lad os lære de første akkorder

Da vi skal lære den første sang, skal du kunne nogle enkelte akkorder. Vi starter med en simpel sang, hvor du kun skal kunne tre akkorder, som er akkordern A, D og G.

Lær de første tre akkorder her.

4. Lær den første guitarrytme

Når er begyndt at få styr på de tre akkorder, skal vi have sat en rytme på. Vi starter med en helt simpel fire-fjerdedels-rytme. Det er en af de letteste guitarrytmer, som vi starter ud med, og den kræver ikke nogle store tekniske færdigheder.

Lær den første guitarrytme her.

5. Så skal vi lære den første sang

Så kom vi endelig til det. Nu skal vi lære den første sang, og vi starter med en klassiker fra danske Kim Larsen – nemlig “Haveje”. Det er en god sang at lære på guitar for nybegyndere, da den kun har de tre akkorder, som vi allerede har lært.

Lær din første sang her.

Indholdet er leveret af underviser Glen Michaelsen

Søg efter en privat underviser

 
Find underviser Bliv underviser