Guitarundervisning

Privat guitarundervisning er hyggeligt, fleksibelt og skræddersyet. Der er fokus på de numre, teknikker, melodier, soloer og riffs, som du brænder for at kunne spille.

Gennem privat guitarundervisning får du den opmærksomhed det kræves, hvis dit guitarspil skal udvikle sig optimalt - uanset om målet er at blive lejrbålsguitarist eller lead-guitarist. Vi har over 10 års erfaring med forbinde dygtige guitarundervisere med elever.

Fabian Vang-Lauridsen 350 kr. for 60 min.
  2500 Valby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Casper Hejlesen 350 kr. for 60 min.
  2100 København Ø
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Silas Bach 150 kr. for 60 min.
  2500 Valby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Olle Markensten 500 kr. for 55 min.
  3500 Værløse
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Tanja Bukhave 250 kr. for 60 min.
1
  2800 Kgs.Lyngby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Christian Pedersen 200 kr. for 45 min.
3
  2300 København S
  2200 København N
  Hos eleven
  Online
Pedro Oyarzo V. 250 kr. for 45 min.
  8600 Silkeborg
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Nicolas Valentin 300 kr. for 90 min.
  7100 Vejle
  7100 Vejle
  Hos eleven
  Online
Mikkel H. Nielsen 249 kr. for 45 min.
  2100 København Ø
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Odin Madsen Laugesen 300 kr. for 45 min.
1
  8260 Viby J
  8230 Åbyhøj
  Hos eleven
  Online
Carmen Connie Sommer 350 kr. for 45 min.
  9400 Nørresundby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Emil Lundbak 375 kr. for 60 min.
  Hjem
  2300 København S
  Hos eleven
  Online
Sebastian Stendal 300 kr. for 50 min.
  Hjem
  2400 København NV
  Hos eleven
  Online
Stefan Dujardin 200 kr. for 50 min.
  Hjem
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Mark Bradley 300 kr. for 60 min.
  2200 København N
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Peter Nielsen 400 kr. for 60 min.
  8000 Århus C
  8000 Århus C
  Hos eleven
  Online
Oliver Stahl 200 kr. for 25 min.
  2730 Herlev
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Jacob Falk 350 kr. for 50 min.
1
  2200 København N
  2200 København N
  Hos eleven
  Online
Annette T. Lorentzen 450 kr. for 60 min.
  8381 Tilst
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Glen Michaelsen 350 kr. for 45 min.
1
  2605 Brøndby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Bozena Wetchacz 500 kr. for 60 min.
  2500 Valby
  Lokale
  Hos eleven
  Online
Nick Siriwadh 110 kr. for 45 min.
  Hjem
  9000 Aalborg
  Hos eleven
  Online

Fandt du ikke en underviser?

Havde vi ikke en Guitarunderviser, som du søgte? Så kan du lave en forespørgsel, som sendes ud til over 800 undervisere.

Opret forespørgsel

Underviser du i guitar

Ønsker du at blive vist overfor elever, som søger undervisninger i guitar? Bliv en del af MUUV for en fast pris på 69 kr./md..

Læs mere her

Indholdsfortegnelse

Gear til guitarundervisning

Hvad lærer man ved guitarundervisning?

Herunder vil vi beskrive nogle af de ting, som du vil lære, når du begynder til privat guitarundervisning. Forløbet vil selvfølgelig blive skræddersyet til dig selv, men man vil ofte opleve at komme gennem følgende ved guitarundervisning.

Guitarakkorder

Når du begynder til guitarundervisning, vil du lære guitarakkorder som noget af det allerførste. Når man skal tage en guitarakkord, skal flere fingre sættes samtidig på guitarens gribebræt - i forskellige formationer, der danner forskellige akkorder. Guitarakkorder er (næsten) hele fundamentet for at kunne spille guitar.

Se de mest populære guitarakkorder her

Rytmer

Der er ikke meget sjov over at kunne spille en masse fede akkorder, hvis man ikke også kan spille nogle rytmer henover. Rytmen spiller man med den hånd, man ikke tager akkorderne med. Når man spiller en rytme, lader man den ene hånd slå guitarens strenge an, hvor der både bruges ned-slag og op-slag for at skabe den ønskede rytme.

Find videolektioner til standardrytmer på guitaren her

Fingerspil

Fingerspil benyttes ofte som et alternativ til at spille en traditionel guitarrytme. Her “plukkes” strengene med fingrene i forskellige mønstre - frem for at slå alle strengene an samtidigt. Fingerspil passer ofte rigtig godt i stille passager i musiknumre, eller hvis man vil krydre sit guitarspil.

Skalaer

Skalaer er sæt af toner, som passer særligt godt inden for en given toneart - og som derfor ofte bruges, når der skal laves guitarsoloer. Her kan blandt andet nævnes dur-skalaen, mol-skalaen og pentaton-skalaen. Skalaer er vigtige at lære for at opnå større forståelse for musikken og for at kunne improvisere og opfinde melodier.

Soloer

Guitarsoloer er ofte det, man også vil kende som “lir” på guitaren. Her spilles der (som nævnt før) ofte i nogle skalaer, hvor toner sammensættes på en kreativ facon, der skaber melodien. Her benyttes der teknikker som hammer-on, pull-off og slides.

Formål med guitarundervisning

Inden du begynder til guitarundervisning, bør du overveje formålet. Herunder vil vi beskrive nogle af de formål, som vi ofte oplever, guitarelever har, når de begynder til guitarundervisning.

Spille i band (lead- eller rytme-guitar)

Skal man spille i band, kan man ofte enten indtage tjansen som lead-guitarist eller som rytme-guitarist. Lead-guitaristen er ham, der spiller soloer, hvor rytme-guitaristen spiller det mere bagvedliggende fundament, som er nødvendigt for at få musikken til at hænge sammen.

Lejrbålsguitar

Hvis du ønsker at være med til at skabe hyggen rundt om lejrbålet, i sommerhuset eller et helt tredje sted, vil man normalt kalde det lejrbålsguitar. Her er det ikke lige så vigtigt at kunne avancerede teknikker, men mere vigtigt at have et godt bredt repertoire af kendte klassiske guitarnumre. Det er dog vigtigt at have styr på "the basics", hvis du gerne vil blive dygtig til at spille lejrbålsguitar.

Singer-songwriter

Måske ønsker du at spille guitar, synge og skrive dine egne sange. Hvis det er tilfældet, vil du være det, vi kalder en singer-songwriter-guitarist. Det er ofte dem, der godt kan lide, selv at kunne skabe et komplet nummer - kun med hjælp fra en guitar.

Guitarundervisning i alle aldre

Guitarundervisning - Både for børn, unge og voksne

På MUUV kan du finde guitarundervisning uanset alder. De fleste undervisere kan undervise i alle aldre, men der er selvfølgelig nogle forskellige ting, der skal tages højde for i forhold til alderen.

Guitarundervisning for børn

Når vi taler om børn, er det i alderen under 10 år gammel. Her er det vigtigt at en guitarunderviser også har en del pædagogiske evner, da en stor del af undervisningen også handler om at skabe en rette motivation hos guitareleven. Børn har ofte en ekstremt god indlæringsevne, og de kan lære mange guitaregenskaber hurtigere end unge og voksne.

Guitarundervisning for unge

Unge betegner vi som folk mellem 10 og 20 år. Her er ofte tale om et ungt menneske, der har sin egen musiksmag, og derfor også sine egne ønsker om specifikke numre at lære. Derfor er det vigtigt at få finde ud af, hvilken type guitar der ønskes at læres - og at finde en guitarunderviser, der underviser i den genre/type musik.

Guitarundervisning for voksne

Hvis man begynder til guitar som voksen, er det vigtigste at tænke på, at der skal sættes tid nok af til guitaren. Vi oplever mange voksne, der begynder til guitarundervisning, som ikke får sat nok tid af til at øve. Desto ældre man er, desto flere udfordringer kan man også opleve med smidighed i fingrene, men det handler blot om træning for at få denne smidighed.

Pige der har modtaget guitarundervisning

Sådan finder du guitarundervisning

Når du skal finde en guitarunderviser på MUUV, foregår det ganske enkelt og hurtigt. Hele processen foregår online og kan klares på to minutter - ved hjælp af tre enkle trin.

1

Søg på postnummer og instrument

Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge guitar som instrument. Herefter skal du vælge dit postnummer, så du får præsenteret de guitarundervisere, der er tættest på dig.

2

Vælg en guitarlærer

Når du har overblikket over guitarlærere, kan du selv frit vælge den, som virker interessante for dig. Du kan klikke ind og læse mere om alle guitarunderviserne, hvor du kan finde information om dem selv, deres baggrund/erfaring og meget mere.

3

Send besked

Når du har fundet din guitarunderviser, kan du sende ham/hende en besked direkte gennem vores hjemmeside ved at benytte kontakt-knappen på den enkelte undervisers profil. Herefter er det underviserens eget job at vende tilbage på din henvendelse, og så kan I sammen planlægge det bedste forløb med guitarundervisningen.

Guitarundervisning omkring det helt generelle

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster guitarundervisning?

Prisen på guitarundervisning varierer meget for de forskellige guitarlærere. Den billigste lektion du kan købe er 45 minutter for 110 kr., hvor den billigste timepris dog er 147 kr. Den dyreste guitarunderviser tager 500 kr. for 55 minutter.

Hvor mange undervisere har I?

Vores udvalg af undervisere i guitar byder på hele 380 undervisere, og 22 af dem har et aktivt medlemskab, og det er disse , du kan finde i listen herover.

Kan man få guitarundervisning online?

Ja, det kan man naturligvis. Vi har lige pt. 12 undervisere, som tilbyder at undervise dig online. Hvis du vælger en af vores guitarlærere, vil du naturligvis blive hjulpet til at komme i gang med online-værktøjer, så du får det maksimale ud af guitarundervisning.

Tilbyder jeres guitarlærere at køre ud?

En god andel af vores undervisere tilbyder at undervise dig i dit eget hjem. Der vil typisk blive pålagt et ekstrabeløb pr. lektion, som dækkerr kørsel. Hos vores Guitarlærere er den gennemsnitlige pris for kørsel på 80 kr.

Hvornår bør man begynde til guitarundervisning?

Der findes desværre ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Ofte opnår børn rigtig gode resultater, hvis de starter i efter de er fyldt 5 år. Starter de tidligere, er der ofte udfordringer med koncentrationen. Det er dog aldrig for sent at starte til guitarundervisning. Man kan starte i alle aldre - og med akkurat lige så stor stor glæde med guitarundervisningen.

Hvilken guitarunderviser bør man vælge?

Når man vælger guitarunderviser, bør man gøre sig en række overvejelser. Det primære er selvfølgelig underviserens placering. Dernæst er det også vigtigt at vælge en, hvor prisen matcher dine ambitioner med guitarundervisningen. Ønsker du blot at lære lidt lejrbålsguitar, behøver du ikke nødvendigvis vælge den dyreste underviser fra start. Ønsker du dog at skulle spille i mere komplekse opsætninger, kan det være fornuftigt at vælge en uddannet underviser til en højere pris.

Skal jeg købe venstrehåndsguitar, hvis jeg er venstrehåndet?

Det lyder meget fornuftigt, at man vælger at blive venstrehåndsguitarist, hvis man hele sit liv har været venstrehåndet. Vi mener dog ikke nødvendigvis, at det altid er det rigtige valg. Når du starter som guitarist, har ingen af dine hænder forudsætningerne for hverken at tage akkorder eller spille rytmer. Derfor vil de fleste opleve, at de selv kan vælge mellem venstrehåndet og højrehåndet guitar - uanset hvilken hånd de normalt skriver med, kaster bolde med osv. Fordele ved at vælge en højrehåndet guitar er, at brugtmarkedet er så meget større, og du dermed har større mulighed for at finde nogle gode priser på det udstyr, du gerne vil have.

Hvor meget skal man øve dagligt?

Det varierer lidt fra person til person, men det anbefales som udgangspunkt at øve 20-40 minutter om dagen, hvor der er tale om decideret øvning. Det er, hvor du spiller ting, som du har svært ved.

Kan man starte uden en guitar?

Nej - det kan man ikke. Det er selvfølgelig ikke umuligt at låne en guitar hos sin guitarlærer, når man er til undervisning, men det vil aldrig blive godt i længden, fordi størstedelen af indlæringen sker, når du øver derhjemme.

Hvad koster en guitar?

Man kan købe en guitar i mange forskellige prisklasser. Skal man benytte den i forbindelse med guitarundervisning, som nybegynder, behøves den ikke koste en formue. Her kan en guitar med tilhørende taske og tuner købes for omkring 1.000 kr. Alternativt kan der købes en brugt guitar. En guitar bliver bestemt ikke dårligere af at være nogle år gammel, hvis der blot er passet godt på den. Her vil en nye guitar kunne findes for omkring 300-500 kr.

Find undervisning i guitar i dit nærområde:

Suppler din guitarundervisning med det rette gear

Når du modtager guitarundervisning, så er det rette gear essentielt. Herunder kan du se nogle af de produktkategorier, der er særligt interessante, når man modtager guitarundervisning.

El-guitarWestern-guitarYamaha-guitarGribebrætsolie til guitarGuitarstrengePudsemiddel til guitarStartpakker med guitarChorus-pedaler til guitarDistortion-pedaler til guitarWah-wah-pedaler til guitar
 Bliv underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal