Guitarundervisning

Har du en drøm om at kunne spille guitar, så er guitarundervisning vejen frem. Her på MUUV kan du finde en dygtig og engageret guitarunderviser, som passer til dine særlige behov for guitarundervisning. Herunder kan du se vores katalog over guitarundervisere i hele Danmark. Find din kommende guitarunderviser på MUUV.DK.

  Nemt
  Gratis
  Uforpligtende
Christoffer Jacobsen
2500 Valby
130 kr. for 30 min.
Kræn Meier
2300 København S
200 kr. for 30 min.
Frederik Gejl
6000 Kolding
125 kr. for 30 min.
Lucas Pinarbasi
4900 Nakskov
200 kr. for 45 min.
Thomas Seidelin
2980 Kokkedal
200 kr. for 45 min.
Rasmus Volden
2400 København NV
150 kr. for 30 min.
Jonas J. Andersen
8660 Skanderborg
150 kr. for 45 min.
Odin Laugesen Madsen
8260 Viby J
250 kr. for 50 min.
Alexander Bernsen
2200 København N
250 kr. for 60 min.
Emil R. Nielsen
8000 Århus C
250 kr. for 60 min.
Nicolai Kjærgaard
9000 Aalborg
125 kr. for 25 min.
Mads Klinge
2300 København S
175 kr. for 30 min.
Pedro Oyarzo
8600 Silkeborg
200 kr. for 45 min.
Marco Martiri
2000 Frederiksberg
275 kr. for 60 min.
Jasper Jagd Greve
1960 Frederiksberg
300 kr. for 60 min.
Thomas Sejrup
2500 Valby
130 kr. for 30 min.
Buster Brynjolf
8000 Århus C
200 kr. for 50 min.
Martin Simonsen
8900 Randers
150 kr. for 30 min.
Emil Lundbak
2300 København S
300 kr. for 60 min.
Morten A. Pedersen
2450 København SV
200 kr. for 60 min.
Sebastian Stendal
2200 København N
250 kr. for 55 min.
Jannik Petersen
2400 København NV
150 kr. for 40 min.
Harald Jahn
2830 Virum
150 kr. for 60 min.
Stefan Dujardin
2720 Vanløse
200 kr. for 50 min.
Lukasz Borowicki
5000 Odense C
200 kr. for 60 min.
Esben Bladbjerg
2200 København N
300 kr. for 60 min.
Mark Bradley
1669 København V
300 kr. for 60 min.
Peter Nielsen
8000 Århus C
370 kr. for 60 min.
Oliver Stahl
2610 Rødovre
300 kr. for 60 min.
Peter Tinning
1718 København V
300 kr. for 60 min.
Carsten Breidahl
2820 Gentofte
500 kr. for 50 min.
Sif Sveinsdottir
9000 Aalborg
245 kr. for 25 min.
Jacob Falk
2100 København Ø
350 kr. for 50 min.
Annette T. Jørgensen
8000 Århus C
400 kr. for 60 min.
Glen Michaelsen
2100 København Ø
250 kr. for 45 min.
Bozena Wetchacz
2500 Valby
250 kr. for 30 min.

Indholdsfortegnelse

Gear til guitarundervisning

Hvad lærer man ved guitarundervisning?

Herunder vil vi beskrive nogle af de ting, som du vil lære, når du begynder til privat guitarundervisning. Forløbet vil selvfølgelig blive skræddersyet til dig selv, men man vil ofte opleve at komme gennem følgende ved guitarundervisning.

Guitarakkorder

Når du begynder til guitarundervisning, vil du lære guitarakkorder som noget af det allerførste. Når man skal tage en guitarakkord, skal flere fingre sættes samtidig på guitarens gribebræt - i forskellige formationer, der danner forskellige akkorder. Guitarakkorder er (næsten) hele fundamentet for at kunne spille guitar.

Se de mest populære guitarakkorder her

Rytmer

Der er ikke meget sjov over at kunne spille en masse fede akkorder, hvis man ikke også kan spille nogle rytmer henover. Rytmen spiller man med den hånd, man ikke tager akkorderne med. Når man spiller en rytme, lader man den ene hånd slå guitarens strenge an, hvor der både bruges ned-slag og op-slag for at skabe den ønskede rytme.

Find videolektioner til standardrytmer på guitaren her

Fingerspil

Fingerspil benyttes ofte som et alternativ til at spille en traditionel guitarrytme. Her “plukkes” strengene med fingrene i forskellige mønstre - frem for at slå alle strengene an samtidigt. Fingerspil passer ofte rigtig godt i stille passager i musiknumre, eller hvis man vil krydre sit guitarspil.

Skalaer

Skalaer er sæt af toner, som passer særligt godt inden for en given toneart - og som derfor ofte bruges, når der skal laves guitarsoloer. Her kan blandt andet nævnes dur-skalaen, mol-skalaen og pentaton-skalaen. Skalaer er vigtige at lære for at opnå større forståelse for musikken og for at kunne improvisere og opfinde melodier.

Soloer

Guitarsoloer er ofte det, man også vil kende som “lir” på guitaren. Her spilles der (som nævnt før) ofte i nogle skalaer, hvor toner sammensættes på en kreativ facon, der skaber melodien. Her benyttes der teknikker som hammer-on, pull-off og slides.

Formål med guitarundervisning

Inden du begynder til guitarundervisning, bør du overveje formålet. Herunder vil vi beskrive nogle af de formål, som vi ofte oplever, guitarelever har, når de begynder til guitarundervisning.

Spille i band (lead- eller rytme-guitar)

Skal man spille i band, kan man ofte enten indtage tjansen som lead-guitarist eller som rytme-guitarist. Lead-guitaristen er ham, der spiller soloer, hvor rytme-guitaristen spiller det mere bagvedliggende fundament, som er nødvendigt for at få musikken til at hænge sammen.

Lejrbålsguitar

Hvis du ønsker at være med til at skabe hyggen rundt om lejrbålet, i sommerhuset eller et helt tredje sted, vil man normalt kalde det lejrbålsguitar. Her er det ikke lige så vigtigt at kunne avancerede teknikker, men mere vigtigt at have et godt bredt repertoire af kendte klassiske guitarnumre. Det er dog vigtigt at have styr på "the basics", hvis du gerne vil blive dygtig til at spille lejrbålsguitar.

Singer-songwriter

Måske ønsker du at spille guitar, synge og skrive dine egne sange. Hvis det er tilfældet, vil du være det, vi kalder en singer-songwriter-guitarist. Det er ofte dem, der godt kan lide, selv at kunne skabe et komplet nummer - kun med hjælp fra en guitar.

Pige der har modtaget guitarundervisning

Sådan finder du guitarundervisning

Når du skal finde en guitarunderviser på MUUV, foregår det ganske enkelt og hurtigt. Hele processen foregår online og kan klares på to minutter - ved hjælp af tre enkle trin.

1

Søg på postnummer og instrument

Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge guitar som instrument. Herefter skal du vælge dit postnummer, så du får præsenteret de guitarundervisere, der er tættest på dig.

2

Vælg en guitarlærer

Når du har overblikket over guitarlærere, kan du selv frit vælge den, som virker interessante for dig. Du kan klikke ind og læse mere om alle guitarunderviserne, hvor du kan finde information om dem selv, deres baggrund/erfaring og meget mere.

3

Send besked

Når du har fundet din guitarunderviser, kan du sende ham/hende en besked direkte gennem vores hjemmeside ved at benytte kontakt-knappen på den enkelte undervisers profil. Herefter er det underviserens eget job at vende tilbage på din henvendelse, og så kan I sammen planlægge det bedste forløb med guitarundervisningen.

Guitarundervisning omkring det helt generelle

Spørgsmål om privat guitarundervisning

Når du ønsker at starte til privat guitarundervisning, har du måske nogle af disse spørgsmål, som mange af vores andre brugere har haft.

Hvornår bør man begynde til guitarundervisning?

Der findes desværre ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Ofte opnår børn rigtig gode resultater, hvis de starter i efter de er fyldt 5 år. Starter de tidligere, er der ofte udfordringer med koncentrationen. Det er dog aldrig for sent at starte til guitarundervisning. Man kan starte i alle aldre - og med akkurat lige så stor stor glæde med guitarundervisningen.

Hvilken guitarunderviser bør man vælge?

Når man vælger guitarunderviser, bør man gøre sig en række overvejelser. Det primære er selvfølgelig underviserens placering. Dernæst er det også vigtigt at vælge en, hvor prisen matcher dine ambitioner med guitarundervisningen. Ønsker du blot at lære lidt lejrbålsguitar, behøver du ikke nødvendigvis vælge den dyreste underviser fra start. Ønsker du dog at skulle spille i mere komplekse opsætninger, kan det være fornuftigt at vælge en uddannet underviser til en højere pris.

Skal jeg købe venstrehåndsguitar, hvis jeg er venstrehåndet?

Det lyder meget fornuftigt, at man vælger at blive venstrehåndsguitarist, hvis man hele sit liv har været venstrehåndet. Vi mener dog ikke nødvendigvis, at det altid er det rigtige valg. Når du starter som guitarist, har ingen af dine hænder forudsætningerne for hverken at tage akkorder eller spille rytmer. Derfor vil de fleste opleve, at de selv kan vælge mellem venstrehåndet og højrehåndet guitar - uanset hvilken hånd de normalt skriver med, kaster bolde med osv.

Fordele ved at vælge en højrehåndet guitar er, at brugtmarkedet er så meget større, og du dermed har større mulighed for at finde nogle gode priser på det udstyr, du gerne vil have.

Hvor meget skal man øve dagligt?

Det varierer lidt fra person til person, men det anbefales som udgangspunkt at øve 20-40 minutter om dagen, hvor der er tale om decideret øvning. Det er, hvor du spiller ting, som du har svært ved.

Kan man starte uden en guitar?

Nej - det kan man ikke. Det er selvfølgelig ikke umuligt at låne en guitar hos sin guitarlærer, når man er til undervisning, men det vil aldrig blive godt i længden, fordi størstedelen af indlæringen sker, når du øver derhjemme.

Hvad koster en guitar

Man kan købe en guitar i mange forskellige prisklasser. Skal man benytte den i forbindelse med guitarundervisning, som nybegynder, behøves den ikke koste en formue. Her kan en guitar med tilhørende taske og tuner købes for omkring 1.000 kr.

Alternativt kan der købes en brugt guitar. En guitar bliver bestemt ikke dårligere af at være nogle år gammel, hvis der blot er passet godt på den. Her vil en nye guitar kunne findes for omkring 300-500 kr.

Læs også: 5 gode steder, hvor du kan finde brugte musikinstrumenter

Guitarundervisning af akkorder

Tilbyder du guitarundervisning?

Hvis du ønsker at udbyde privat guitarundervisning, er MUUV det helt rette sted for dig. Du får din egen unikke underviserprofil, hvorigennem du har mulighed for at få nye elever. Det eneste, vi forlanger, er, at du er dygtig inden for dit instrument, er glad for at undervise og har gode pædagogiske evner.

Du behøves med andre ord ikke være uddannet fra konservatoriet eller lignende. Vi mener nemlig ikke, at det nødvendigvis gør en til en bedre underviser, at man har været på konservatoriet – men det er selvfølgelig ikke et minus.

Du kan tilmelde dig her

Anmeldelse af MUUV

Portal for undervisning i guitar

"MUUV giver en super nem og hurtig kontakt elev og lærer imellem og har givet mig en masse glade og forskellige elever. Prisen er rimelig i modsætning til andre lignende options og er derfor fair for alle parter.

Keep up the good work! :)"

5 ud af 5 stjerner - Micelle Ruberg, Sangunderviser

Find undervisning i guitar i dit nærområde:

Find underviser
med fire enkle trin

 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
Søg efter underviser

Bliv musikunderviser
og tiltræk elever

 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
Start gratis medlemskab

Lær guitar online
med vores gratis videoer

 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
Besøg YouTube-kanal
Find underviser Bliv underviser