De 5 mest almindelige fejl musikere begår, når de pitcher deres musik til en blog  •  kommentarer

De 5 mest almindelige fejl musikere begår, når de pitcher deres musik til en blog

Undgå de klassiske fejl, når du præsenterer din musik

Musikbranchen er kendt for at være meget konkurrencepræget. Det er en branche, hvor man konstant skal prøve at skille sig ud for at blive bemærket.

En af de måder, man kan skabe opmærksomhed omkring sin musik, er ved at pitche den til musikblogs, eksempelvis som vores.

Desværre begår mange musikere fejl, når de forsøger at gøre dette, hvilket kan påvirke sandsynligheden for, at man får omtale.

I dette indlæg vil vi se nærmere på de fem mest almindelige fejl, musikere begår, når de pitcher deres musik til vores blog.

1) Manglende eller dårlige billeder

Det første, en bloglæser lægger mærke til, er det visuelle indtryk. Uanset hvor god din musik er, så har du brug for visuelt indhold, der kan fange læserens opmærksomhed. Hvis du benytter billeder, der er af dårlig kvalitet, kan det være nok til, at din musik bliver overset.

Dit visuelle indtryk skal repræsentere din musik og din kunstneriske identitet på bedste vis. Sørg derfor for at bruge professionelle billeder i høj opløsning, når du pitcher din musik til en blog.

2) Du er for sent ude

Et andet almindeligt problem er, at musikere ofte venter for længe med at kontakte blogs.

Bloggere har brug for tid til at lytte til din musik, danne sine meninger om den og skrive om den. Hvis du sender din musik ud for tæt på udgivelsesdatoen, risikerer du, at den ikke bliver skrevet om.

Derfor er det vigtigt at sende din musik til blogs flere uger før din planlagte udgivelse.

3) Intet online pressekit

Et online pressekit er en samling af dit pressematerialer. Det inkluderer ting som billeder, biografi, links til musik, pressemeddelelser og eventuelt videoindhold.

Et godt pressekit gør det let for bloggere og anmeldere at finde den information, de har brug for, når de skal skrive om din musik.

Hvis du ikke har et online pressekit, gør du det svært for bloggere at dække din musik på en effektiv og professionel måde.

4) Ingen link til lytning af sangen

Dette kan virke indlysende, men mange musikere glemmer simpelthen at inkludere et link, hvor man kan lytte til deres musik. Uden at høre musikken, er det umuligt for en blogger at vurdere, om de ønsker at dække det.

Derfor er det afgørende at vedlægge et link, hvor bloggere nemt kan lytte til din musik, når du pitcher den.

5) Intet pre-save link

En vigtig ting i musikbranchen er pre-save links. Disse links gør det muligt for folk at gemme din sang på deres foretrukne streamingtjenest, før den officielt er udgivet.

Når sangen så udgives, bliver den automatisk tilføjet til brugerens bibliotek. Ved at give bloggere et pre-save link, kan de nemt dele din musik med deres læsere, hvilket hjælper med at skabe mere hype omkring din udgivelse.

Vær udførlig og kreativ

Overordnet set er det vigtigt at huske på, at musikbloggere modtager mange henvendelser hver dag. For at øge dine chancer for at blive bemærket og dækket, er det afgørende, at du gør det så let som muligt for dem at lytte til og skrive om din musik. Ved at undgå disse fem fejl, kan du forbedre dine chancer for at få din musik dækket af de blogs, du kontakter.

Samtidigt bør du også se, om du kan have en kreativ måde at reklamere for sin musik. Det kan være alt fra en sjov email til noget kreativt visuelt materiale.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Seneste nyt på bloggen

Hver tirsdag og fredag deler vi musik fra dygtige, upcoming danske musikere. Herunder kan du se de tre seneste artikler, om ny dansk, fantastisk musik.

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love
d. 28-06-2024 kl. 07:21

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love

Læs indlægget
Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up
d. 26-06-2024 kl. 07:51

Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up

Læs indlægget
Musikinspiration: Amea - Call Me Baby
d. 21-06-2024 kl. 06:51

Musikinspiration: Amea - Call Me Baby

Læs indlægget
Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody
d. 14-06-2024 kl. 06:56

Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody

Læs indlægget
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser