Fordele ved at tage musikundervisning

Syv fordele ved musikundervisning, som du muligvis ikke havde tænkt over

 •  kommentarer

Sidder du og overvejer, om musikundervisning er det rigtige valg for dig, eller eventuelt for dit barn?

Så bør du læse med her.

Musikundervisning giver nemlig ikke “bare” evnen til at kunne spille musik. Det vil også styrke en lang række andre ting.

Og dem får du her:

1) Sociale egenskaber

Musik har og vil altid være en social ting. Det er uanset om man spiller i et band, er medlem af et online debatforum, samarbejder med andre musikere eller noget helt fjerde. De fleste oplever derfor at få styrket deres sociale netværk og deres evner til at forstå andre og samarbejde bedre.

2) Matematik

Musik er (sådan groft beskrevet) bygget op af toner og rytmer. Når man begynder at arbejde med rytmer, vil man hurtigt kunne se parallellen til matematik, da der arbejdes rigtig meget med tal og brøker. Man bliver dermed inspireret til at lære hovedregning og forståelsen af brøker. Man vil eksempelvis skulle vide, hvor mange ½, ¼ og ⅛ der skal sættes sammen, før man rammer et givent antal takter.

3) Sprog

Denne er i særlig grad tiltænkt folk, der også arbejder med lyrikken - for her vil det sproglige kunne udvikle sig ekstremt. Sproglig kreativitet og ordforråd vil blive trænet meget. Men selvom man ikke har planer om at blive sangskriver, oplever man stadig en øget sprogforståelse ved at blive musiker. For alle musikere skal forholde sig og forstå sangtekster.

4) Koordination

Trommerne er nok det mest tydelige eksempel på, hvor meget koordination der kan kræves i musik. Arme, hænder, ben og fødder skal kunne køre helt uafhængigt af hinanden, hvis man ønsker at skabe de fede trommebeats. Alle andre instrumenter har det dog også i forskellige grader.

5) Hukommelse

Ønsker man at være en god, nærværende musiker, så lader man papirene ligge i skuffen. Det giver nemlig et overskud til at fokusere på sit instrument og sit publikum. Det betyder, at man skal træne sin hukommelse i at huske sangtekster, akkorder, rytmer, noder, stykker og meget andet.

6) Tålmodighed og fordybelse

To egenskaber som vi bliver mere og mere udfordret på med den fart, der er kommet på hverdagen. Det er dog også to vigtige egenskaber, som vi har brug for mange steder i vores liv. Musikken er (uanset om det er hobby eller professionelt) et sted, der tillader os at træne tålmodigheden og forbyde os. Det kræver nemlig store mængder tålmodighed at lære og man bliver inspireret til fordybelse, desto flere “værktøjer” man får at arbejde med på sit instrument.

7) Kreativitet

Den sidste på vores liste, som samtidigt nok er en af de mest oplagte. Musik er lig med kreativitet. Uanset om man skaber noget nyt eller laver en fede cover-versioner, så kræver det store mængder af kreativitet at få skabt musik.

Har du fået større mod på at begynde til musikundervisning? Så kan vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige underviser, uanset ønsket instrument.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Del

Savner du spillejobs?

Gixter forbinder musikere, bands og djs med arrangementer, der søger livemusik.

Få en gratis profil i dag og vær klar, når landet åbner.

Opret profil
 Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal