Musikinspiration: Johanne - Tegner på mig  •  kommentarer  •  Fotos af Barbara Nolsøe

Musikinspiration: Johanne - Tegner på mig

Læs interview med Johanne, der udgiver ny sang om infertilitet

Johanne har netop udgivet en ny single, der hedder "Tegner på mig". Som med hendes to seneste singler, handler denne sang også om infertilitet.

Jeg er helt vild med Johannes musik og projekt, og derfor spurgte jeg Johanne, om hun havde lyst til at lave et interview, hvilket hun heldigvis havde.

Johanne har en ekstremt spændende historie, og jeg synes personligt, det blev et virkelig spændende interview, som du kan læse her.

Hvem er du som musiker, hvis du skal koge det ned til 1-2 sætninger?

"Jeg er sanger, sangskriver og komponist fra København. Jeg laver dansksproget indiepop med elektroniske beats og eksperimenterende korstemmer i højsædet. Mit nuværende musikprojekt handler om infertilitet, på baggrund af mine egne personlige oplevelser med at være i fertilitetsbehandling."

Vil du beskrive lidt om din egen oplevelse med infertilitet?

"Ja. Jeg oplevede en periode på fem år, hvor jeg var uforklarligt infertil, hvor der ikke var nogle læger, der kunne forklare årsagen. Det gjorde så, at min partner og jeg kom i fertilitetsbehandling. Det blev så til et længere forløb, som jeg synes var utroligt svært at gå igennem. Mens jeg var i det, manglede jeg rigtig meget nogle andre, der kunne sætte ord på den voldsomhed, jeg oplevede ved at være i det. Samtidigt prøvede jeg at fortrænge de ting, jeg oplevede undervejs, og det blev min strategi for overhovedet at kunne blive ved med at gå efter det her mål med at blive gravid.

Det var først hen mod slutningen, da jeg havde været i fertilitetsbehandling i tre år, at jeg begyndte at skrive sange om det. Inden da havde jeg forsøgt at tøjle mine følelser omkring det. Så begyndte jeg at opdage, at jeg havde brug for at give mere udtryk for det, da jeg også var noget til et mætningspunkt ift., hvad jeg kunne klare - både fysisk og mentalt. Nu hvor jeg er på den anden side - hvor jeg har været gravid og fået børn - har jeg haft lyst til at gøre noget ved disse sange."

Hvad er din motivation for at lave sange om infertilitet?

"Allerede da jeg skrev sangene, havde jeg et håb om, at mine sange kunne være noget for nogle andre - for det var virkelig det, jeg selv manglede. Jeg manglede nogen, der kunne være en stemme i denne kamp for at få børn. Jeg håber også, at min udgivelse, og det at jeg fortæller min historie, kan gøre, at vi generelt bliver bedre til at fortælle vores historier. Sangene har både været med til at bearbejde min egen oplevelse og givet mig et rum, og det er det rum, jeg håber at kunne skabe for andre."

Har du nogle musikere som forbilleder?

"Jeg har været Björk-fan siden jeg var 10 år gammel og har altid elsket den måde hun kombinerer det organiske med det elektroniske lydunivers og måden hun formår både at udtrykke det fine og skrøbelige og det rå og kraftfulde.

Jeg elsker også kunstnere som Fever Ray, der tør synge råt og ærligt, ‘skabe sig’ og være både grim og dyster. Som så mange andre er jeg også fuldkommen forgabt i Guldimund og hans ærlige måde at formidle sine tekster på."

Ved du allerede, hvor mange sange der kommer om emnet?

"Jeg har indtil videre udgivet tre singler (red. "Alt for dig", "Vejret Skifter" og "Tegner på mig") fra min kommende EP, der hedder 'Venter', som udkommer d. 26. april under 'National Infertility Awareness Week'. Der kommer til at være et nummer mere på, så det er fire numre i alt, der handler om dette emne."

Kunne du forestille dig at lave sange om andre emner?

"Ja. Selvom jeg har haft rigtig meget fokus på infertilitet i forbindelse med udgivelse af mine singler, så har jeg sideløbende skrevet og udvalgt ti sange, som skal på et kommende album. Nu må vi se, hvornår det bliver, for det tager noget tid at producere det færdigt, men sangene er der. De handler om de tabubelagte følelsestilstande man kan møde i et langvarigt parforhold."

Har du også nogle politiske budskaber?

"Politikerne har fået meget større fokus på at hjælpe folk, der skal gå gennem fertilitetsbehandling, hvilket jeg synes er så fedt. Jeg synes også, det kunne være fedt, hvis vi begynder at kigge på, hvorfor så mange danskere, og folk i andre lande, er begyndt at opleve nedsat fertilitet. For kort tid siden var det hvert 10. barn, der kom vha. fertilitetsbehandling, og nu er det hvert 8. Så jeg håber meget, man begynder at kigge ind i, hvad der i vores samfund gør, at problemet vokser."

Hvad håber du, du har opnået om 5 år?

"Jeg håber, jeg stadig kan røre en masse mennesker. Jeg håber også, jeg har fået udgivet meget mere musik, som også er om andre emner. Det vil også være fedt, hvis jeg stadig kan bruge min stemme inden for emnet infertilitet til at inspirere og hjælpe andre. Derudover håber jeg, vi som samfund er kommet længere med at forstå, hvad årsagen til øgede udfordringer med infertilitet er."

Hvor skal man følge dig henne?

"Det er primært på Instagram og min hjemmeside. Derudover har jeg nogle koncerter snart, som jeg håber, folk har lyst til at komme til. Det er 1. februar på Gilleleje Bibliotek og 6. februar i Trinitatis Natkirke (København). Begge koncerter er kl. 20."

Tak fordi du læste interviewet. Jeg håber, du fandt det ligeså inspirerende som mig - og at du får lyst til at lytte til Johannes sange.

Herunder kan du finde link til Johannes nye sang.

Johanne - Tegner på mig

Johanne - Tegner på mig

Er du blevet inspireret til at lytte til 'Tegner på mig' af Johanne? Så finder du linket til udgivelsen herunder.

Find her

Om vores format

Helt kort fortalt, så deler vi fremragende musik fra danske kunstnere. Vi modtager hverken penge eller anden betaling for artiklerne, da drivmidlet altid skal været at dele den musik, vi synes fortjener at blive hørt af flere. Du er altid velkommen til at sende din sang til os på info@muuv.dk. Send gerne et presse-kit med album cover, pressebilleder og selve sangfilen, så vi kan høre sangen før udgivelse og planlægge artiklen.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Seneste nyt på bloggen

Hver tirsdag og fredag deler vi musik fra dygtige, upcoming danske musikere. Herunder kan du se de tre seneste artikler, om ny dansk, fantastisk musik.

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love
d. 28-06-2024 kl. 07:21

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love

Læs indlægget
Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up
d. 26-06-2024 kl. 07:51

Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up

Læs indlægget
Musikinspiration: Amea - Call Me Baby
d. 21-06-2024 kl. 06:51

Musikinspiration: Amea - Call Me Baby

Læs indlægget
Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody
d. 14-06-2024 kl. 06:56

Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody

Læs indlægget
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser