Skab en stabil omsætning som musiker

Få tre konkrete råd til en mere stabil indtægt for musikere

 •  kommentarer

Livet som musiker er sjældent det, man forbinder med en stabil omsætning og et klassisk 8-16 job. Virkeligheden for mange musikere er nemlig, at omsætningen kommer lidt mere i puljer. I nogle perioder er kalenderen propfyldt med spillejobs, og her kommer der fornuftigt med penge ind på kontoen, hvor andre perioder kan være helt døde.

I denne artikel prøver vi at komme med nogle idéer til, hvordan man som musiker kan skabe en mere stabil og balanceret økonomi.

1) Musikundervisning

Vi kickstarter naturligvis artiklen med i vores eget felt. Musikundervisning kan nemlig være en fremragende måde at skabe “bunden” i en musikers økonomi.

Forestil dig, at du har fem elever, som du underviser hver uge. Vores underviseres gennemsnitlige pris/lektion er 350 kr., og tager du det, så vil disse fem elever give en indtægt på 7.000 kr. hver måned.

En “fast indtægt” på 7.000 kr. gør det noget mere overskueligt, når man så skal tjene på livejobs til dagen og vejen.

2) Tjen penge på reparationer

Hvis man er lidt nørdet omkring sit instrument, så har man typisk også lært sig en del greb ift. at reparere og fikse sit instrument.

Der findes rigtig mange musikere, som enten ikke har lært dette endnu eller ikke ønsker at lære disse ting. Her kan du tjene penge på at hjælpe andre musikere med deres instrument.

Det kan eksempelvis være at justerer en guitar, sætte nye bånd på en basguitar, stemme et klaver eller skifte rør i en forstærker.

Hvis du ønsker denne type guitar, bør du melde dig ind i forskellige grupper for muikere på Facebook, da der ofte kommer forespørgsler derinde.

3) Få et bijob

Det er naturligvis sjovest, hvis man kan leve udelukkende af musikken, men det kan tage tid at få opbygget den levevej. Derfor kan man med fordel sørge for at have et bijob.

Det er naturligvis oplagt at se, om du kan få et bijob, der har lidt med musikken at gøre. Det kan være alt fra at stå som ekspedient i en musikforretning til at stå bag baren på et fedt spillested.

En ting der bør prioriteres er fleksibilitet, så man ikke skal sige nej til et spillejob, fordi man har en planlagt vagt på sit job. Derfor kan det også give mening at finde et job, som primært er i dagtimerne i hverdagene, da spillejob oftere er om aftenerne og i weekenderne.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Del

Savner du spillejobs?

Gixter forbinder musikere, bands og djs med arrangementer, der søger livemusik.

Få en gratis profil i dag og vær klar, når landet åbner.

Opret profil
 Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal