Vil du lære at spille guitar? Lær det på kun 30 minutter om dagen  •  kommentarer

Vil du lære at spille guitar? Lær det på kun 30 minutter om dagen

Guitaren er et af de mest populære instrumenter, og du kan lære det med kun 30 minutters øvning om dagen.

Rigtig mange, der vil lære at spille guitar, tror, at det kræver mange timer hver evig eneste dag, men man kan faktisk komme rigtig langt med “blot” 30 minutter om dagen, hvis man altså så øver intenst i de 30 minutter.

Det kan nemlig faktisk være decideret svært at få noget ud af ens øvning, hvis man øver i mere end 30 minutter, da de fleste oplever, at man bliver lidt træt, og at ens fokus forsvinder.

Før du kan øve, skal du have noget af øve dig på

Man kan selvfølgelig ikke bare tage en guitar, og så sætte sig ned 30 minutter om dagen – for hvor skal man starte? Vi anbefaler, at man finder en privat musikunderviser inden for guitar, som kan vise en, hvad man skal øve på. Så undgår man, at der øves på noget "helt forkert".

Sørg for at forklar din underviser, hvad du ønsker at lære, så forløbet kan tilpasses dig. På den måde lærer du lettest at spille guitar.

Vi anbefaler, at man går til privatundervisning én gang om ugen, så man hele tiden har nogle friske teknikker og sange, som man kan øve sig på.

Find en guitarunderviser her

Hvorfor lige 30 minutter?

Der er en del grunde til, at denne grænse på 30 minutter eksisterer. Det er selvfølgelig ikke præcist 30 minutter for alle, men du bør stoppe med at øve hvis;

 • dine fingre er begyndt at gøre ondt på grund af strengene
 • du begynder at mærke en let smerte i dit håndled
 • du generelt har svært ved at fokusere

Når du øver, skal du virkelig øve

Med andre ord, så nytter det ikke, at du sidder og spiller det nummer, som du kan på rygraden. Når vi snakker om øvning, er der tale om, at man udelukkende øver sig på ting, som man har svært ved. Der vil formentlig være nogle helt specifikke øvelser eller sange, som guitarunderviseren har fortalt dig, at du skal øve på.

Det er selvfølgelig fint, hvis man også vil spille en masse af de numre, som man kan i forvejen, men så skal dette altså være uden for de 30 minutter.

Hav tålmodighed i starten

Når man starter kan det hele virke meget uoverskueligt. De fleste vil opleve, at det virker umuligt blot at lære et par enkelte akkorder til at starte med. Kommer man dog over det “første bump”, vil man opleve at hele læringsprocessen bliver langt sjovere, og at det går meget hurtigere med at lære nye numre, akkorder og teknikker.

Derfor er det altså vigtigt, at du viser udholdenhed i starten, og at du bliver ved med at øve den halve time om dagen – for ellers kommer du aldrig frem til det punkt, hvor akkorderne bliver en leg.

Er du gået i stå? Så findes svaret på nettet

Der findes heldigvis massere af godt læringsmateriale på nettet, som alt er helt gratis. Da guitaren er et særligt populært instrument, findes der også et stort udvalg af læringsmateriale til denne. Her på MUUV råder vi selv over en selvstudiedel, hvor du kan finde information om de helt basale ting, som du skal vide, når ud lærer at spille guitar.

Du kan besøge vores selvstudie-sektion her.

Derudover vil du let på Google eller YouTube kunne søge massere af materiale til din læringsproces – hvadend det måtte være videoguides, akkorder, tabs eller teoretiske informationer. Det kan være en god idé at søge på engelsk, da dette vil give mere materiale – og i mange tilfælde også bedre materiale.

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Kommentarer

Seneste nyt på bloggen

Hver tirsdag og fredag deler vi musik fra dygtige, upcoming danske musikere. Herunder kan du se de tre seneste artikler, om ny dansk, fantastisk musik.

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love
d. 28-06-2024 kl. 07:21

Musikinspiration: Emilie Thorsby - Fake Love

Læs indlægget
Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up
d. 26-06-2024 kl. 07:51

Musikinspiration: MIKKEL - Until We Rise Up

Læs indlægget
Musikinspiration: Amea - Call Me Baby
d. 21-06-2024 kl. 06:51

Musikinspiration: Amea - Call Me Baby

Læs indlægget
Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody
d. 14-06-2024 kl. 06:56

Musikinspiration: Tina Stachowiak - Lose Somebody

Læs indlægget
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser