Udgiv musik på alle streamingtjenester

Guide: Udgiv din musik på Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal og mange flere

Hvis du ønsker at få din musik ud på de største streaming-tjenester, har vi lavet en komplet guide til dig. I disse moderne tider er det blevet lettere at udgive sin musik selv og være med til at skabe sin egen musikalske karriere.

I denne guide viser vi, hvordan du på kort tid kan uploade dine musiknumre på én gang til alle de største tjenester som eksempelvis Spotify, Apple Music, Google Play, Amazon Music, Deezer, Tidal og mange flere.

Guiden indeholder fire simple trin:

Derudover kigger vi på disse oftest stillede spørgsmål:

Video-guide: Udgiv din musik på alle streamingtjenester

Udgivelse af musik på Spotify og andre musiktjenester

Guiden: Få din musik ud på samtlige musiktjenester

Her kommer de fire lette trin, der gør, at du kan få din musik ud på alle de store musiktjenester - som Spotify, Apple Music, Google Play, Amazon Music, Deezer og Tidal.

1. Hav de færdige musiknumre klar

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har dine numre klar. Der er ikke de store krav til kvaliteten fra disse tjenester, men hvis du er seriøs med musikken, bør du selvfølgelig sørge for at have det optaget i ordentlig kvalitet.

Normaltvis vil det være musiknumre i WAV-format, som skal uploades. Dette format er også ofte det, man kan eksportere til i forskellige DAWs.

2. Lav et lækkert coverbillede

De fleste musiktjenester viser et cover-billede sammen med musikken, og derfor skal du kunne uploade et kvadratisk billede sammen med udgivelsen - og dette billede skal være 1.500 x 1.500px.

Størrelse på album-cover

Hvis du ikke ved, hvordan du laver et lækkert coverbillede, kan vi anbefale tjenesten Canva, hvor du let kan sammensætte flere elementer der er på et “lærred”. Du kan eksempelvis uploade et billede af dig og så indsætte tekst og objekter henover billedet for at give det noget personlighed.

3. Vælg udgivelsesservice

Der findes et kæmpe udvalg af tjenester, der hjælper dig med at uploade din musik. Her har vi valgt at lave et overblik over nogle af de mest populære tjenester på markedet.

Du kan sammenligne tjenesterne ud fra følgende parametre:

 • Hvad koster det at uploade sin musik?
 • Tager det et “cut” af det, du tjener?
 • Hvor let er det at benytte?
 • Hvor mange (og hvilke) tjenester kommer man ud på?

Herunder har vi lavet en oversigt over de tjenester, man kan benytte. Vi har søgt nettet tyndt for at finde så mange som muligt, så du kan få det rigtige overblik.

Musikudgivelse med Amuse
Musikudgivelse med Amuse
Musikudgivelse med ReverbNation
Musikudgivelse med Soundrop
Musikudgivelse med Soundrop
Musikudgivelse med AWAL
Musikudgivelse med Record Union
Musikudgivelse med Soundrop
Musikudgivelse med CD Baby
Musikudgivelse med DistroKid
Musikudgivelse med EmuBands
Musikudgivelse med TuneCore
Musikudgivelse med SongCast
Musikudgivelse med iMusician
Musikudgivelse med Symphonic
Musikudgivelse med Mondotunes
Musikudgivelse med Ditto Music

4. Følg hjemmesidens guide

Alle hjemmesiderne har deres eget layout, og proces for at udgive musik, men de minder i store træk om hinanden. Herunder har vi beskrevet de trin, man oftest går igennem.

 • Opret bruger
 • Navngivning af selve udgivelsen
 • Upload af numre
 • Upload af coverbillede
 • Valg af musiktjenester eller pakker
 • Betaling
Ofte stillede spørgsmål om musikudgivelse

Ofte stillede spørgsmål

Da dette stadig er et forholdsvist nyt område, modtager vi mange spørgsmål. Vi har samlet dem, vi oftest får herunder, så du muligvis også kan få svar på dine spørgsmål. Hvis du sidder med nogle spørgsmål, som ikke er på listen herunder, er du mere end velkommen til at kontakte os på info@muuv.dk.

Hvad koster det?

Prisen afhænger naturligvis af udgivelsesservicen. Du skal dog regne med at give omkring 50-100 kr. om året for et album. Hvis du sammenligner priser, skal du huske at overveje, hvad deres pakke inkluderer, da det ofte ikke "kun" handler om at få sin musik udgivet.

Hvilken tjeneste skal man vælge?

Hos MUUV har vi selv gode erfaring med at benytte tjenesterne Record Union, ReverbNation og Amuse. Der findes dog en dansk service, som er DiGiDi, og vi bakker selvfølgelig altid op om, at man støtter danske initiativer.

Hvad med de penge, man tjener?

Hos de fleste services, får man 80 - 90% af indtægter selv. Flere af tjenesterne har også mulighed for, at man kan betale et lidt større beløb for at udgive musikken, og så får man lov til at beholde 100% af indtægterne.

Hvilke musiktjenester kommer man ud på?

Man kan udkomme på stort set alle tænkelige musiktjenester. Det væsentlige er selvfølgelig de store tjenester som Spotify, Apple Music, Tidal og Deezer.

Herunder har vi dog samlet en større liste over de musiktjenester, man udkommer på ved brug af ReverbNation:
Spotify, Apple Music, Google Play, Amazon Music, Deezer, Tidal, iTunes, Pandora, YouTube Red, Shazam, Saavn, Slacker, 7digital, KKBOX, Simfy Africa, iMusica, Napster (Rhapsody), 24-7 Entertainment, Akazoo, Anghami, AWA, Beatport, iHeartRadio, Target Media, Ultimate China, Yonder Music

Hvor lang tid går der, før musikken er ude?

Det varierer lidt fra tjeneste til tjeneste, men vores erfaringer er, at der ofte går 1-2 uger, før musikken er tilgængelig på de valgte tjenester.

Skal musikken være i god kvalitet?

Vi har ikke testet, om der findes en nedre grænse for kvaliteten, men umiddelbart er der ikke de store krav i forhold til kvaliteten. Du skal dog tænke på, at hvis folk skal gide at lytte til din musik, skal den være i god kvalitet.

Giv gerne et like og del guiden med en anden musiker

Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser