I denne guide får du konkrete tips til, hvordan du kan tilbyde musikundervisning online. Vi kommer rundt om alle emner, så du ved, hvad du skal købe, hvad du skal installere og hvordan du skal forberede dig.
Corona har naturligvis gjort dette emne ekstra aktuelt, og hos MUUV anbefaler vi, at undervisning foregår online i den udstrækning, det er muligt.
Vi kommer til at gennemgå:
Vil du gerne give din elever en god oplevelse, så skal du have lidt ekstraudstyr, så de kan få undervisningen i en god kvalitet.
Din bærbare computer har muligvis et webcam, men oftest er det ikke af den bedste kvalitet. Hvis billedet bliver pixeleret, så kan det betyde, at eleven har svært ved at se, hvad du viser/forklarer. Et bud på et godt webcam til en god pris kunne være Logitech HD Pro C920.
Når det handler om musikundervisning, så er lyden naturligvis ekstremt vigtig. Har du ikke råd til både webcam og mikrofon, så ville jeg altid anbefale at prioritere en god mikrofon. Det skal være en kondensatormikrofon, som kan opfange både lyden fra dig og dit instrument. Hvis du har et fedt setup med lydkort og mikrofon, kan du naturligvis bruge det, men ellers er en let løsning at få en fed USB-mikrofon, som eksempelvis Blue Yeti Microphone.
Der findes nogle løsninger, som kombinerer et hæderligt webcam med en god mikrofon. Den her løsning er lidt nemmere at komme i gang med og er samtidigt billigere. Man får heller ikke et så godt resultat, som når man køber udstyret hver for sig, men det er stadig en kæmpe upgrade fra computerens indbyggede kamera og mikrofon. Et godt bud her er Logitech StreamCam.
Som tilføjelse til kamera og mikrofon, kan du overveje at købe en lampe, da lysforholdene har kæmpe effekt på kvaliteten af billedet. Så hvis du sidder i et rum, der generelt er mørkt, kan du overveje at købe en lampe, som nemt kan opsættes, så den lyser på dig. Her kan nogle gode bud være Hama SpotLight eller Elgato Key Light.
Når man skal vælge et program til streaming, så kan de fleste af programmerne nogenlunde det samme. Derfor skal man primært kigge på, hvad der følger med i deres graitsversioner og hvordan deres prismodel er.
De forskellige programmer opdaterer ofte med nye funktioner og finjusterede prismodeller, så derfor anbefaler vi, at du tjekker detaljerne hos de forskellige udbydere, før du vælger.
Herunder vil jeg liste nogle af fordelene ved at lave online-undervisning, da det kan være godt at bruge overfor elever, som ikke virker så hooked på at modtage undervisningen over et videomøde.
For at kunne give eleverne en god oplevelse med online-undervisning fra starten, kan det give god mening at teste “setup” af. Så kan du lige sikre dig, at mikrofon, kamera og invitationslink virker, som det skal.
Selvom du har testet systemet, skal du også have det til at virke med eleven. Derfor anbefaler vi, at du starter 5-10 minutter før undervisningen med hver elev, når I har den første online-lektion. Det giver lidt tid til at blive komfortabel med lyd, video, chat, optagefunktion mv.
Hvis du oplever elever, som ikke har lyst til undervisning online, så kan du tilbyde dem en lille prøve på 20 minutters gratis online-undervisning. Så vil de kunne opleve, at det fungerer rigtig fint, og (forhåbentligt) at de har savnet undervisningen.
Hybenvej 12
2605 Brøndby
Email: info@muuv.dk
CVR: 38654837