X Factor vindere gennem tiden (Danmark)

Komplet liste: Alle vinderne af X Factor gennem tiden (Danmark)

X Factor er et af Danmarks absolut mest populære tv-programmer, som hvert år sendes på TV 2. Her får musikalske aspiranter mulighed for at prøve kræfter med spotlightet og måske banet vejen til starten af en musikalsk karriere.

Men falder snakken nogen sinde på de tidligere vindere af X Factor? Hvis den gør, har du muligvis oplevet, at det kan være svært at huske alle vinderne. Derfor har vi samlet en liste til dig.

Det hurtige overblik

Klik på den enkelte vinder for at se billede samt læse mere.

Listen over X Factor vinderne

Sæson 1: Martin Hoberg Hedegaard

Vinder af X Factor 2008

Den nasale unge drengestemme sang sig ind hos de fleste danskere, da han med stor sikkerhed snuppede den aller første sejr i X Factor.

Sæson 2: Linda Andrews

Vinder af X Factor 2009

Linda tog med sin stærke vokal publikum med storm. Med hendes fortolkning af stærke klassikere tryllebandt hun publikum og kunne til sidst løfte trofæet.

Coach: Lina Rafn
2. plads: Alien Beat Club
3. plads: Muhammed Ali

Sæson 3: Thomas Ring

Vinder af X Factor 2010

Allerede ved sin første audition var det klart, at Thomas var et kæmpe talent. Han gæstede både scenen med sin trofaste guitar og sin stærke vokal.

Coach: Penille Rosendahl
2. plads: Tine Midtgaard
3. plads: Jesper Nohrstedt

Sæson 4: Sarah Skaalum Jørgensen

Vinder af X Factor 2011

Hun skilte sig i den grad ud den unge Sarah, der, trods sin unge alder, var utroligt afklaret omkring sin seksualitet som homoseksuel. En stærk personlighed der bar en masse stærke optrædener med sig.

Coach: Cutfather
2. plads: Annelouise
3. plads: Babou

Sæson 5: Ida

Vinder af X Factor 2012

En så stærk og unik vokal, i en så ung pige, skal man lede længe efter – men det havde Ida. Hun formåede gang på gang at fortolke numre med sin yndefulde, smukke og definerede stemme.

Coach: Pernille Rosendahl
2. plads: Line
3. Plads: Sveinur

Sæson 6: Chresten

Vinder af X Factor 2013

Den unge country-entusiast kom med et friskt X Factor-pust. Sjældent havde vi set country-genren præsenteret, men det fik Chresten i den grad ændret på. Han gik nemlig hele vejen med country-agtige fortolkninger af gode gamle klassikere.

Coach: Ida Corr
2. plads: Karoline
3. plads: Wasteland

Sæson 7: Anthony Jasmin

Vinder af X Factor 2014

De blev dannet som gruppe af X Factor-dommer Thomas Blachman – og hvilket match. Der var masser af charme, selvtillid og vokal på scnene, når Anthony Jasmin indtog den.

Coach: Thomas Blachman
2. plads: Lucy Mardou
3. plads: Henriette Haubjerg

Sæson 8: Emilie Ester

Vinder af X Factor 2015

Den unge Emilie kunne med lige dele charme og sangtalent bane sig vejen til trofæet i den ottende sæson af X Factor. Klassiske popballader blev gang på gang leveret i topklasse.

Coach: Remee
2. plads: Jógvan
3. plads: Ivarsson, Bang & Neumann

Sæson 9: EMBRACE / Kaputu

Vinder af X Factor 2016

Duoen tog Danmark med storm, når de samstemmigt fremførte klassikere, der var gjort til deres egne sange. Det førte EMBRACE hele vejen til vinderpodiet, hvor de tog titlen som X Factor vinder 2016.

Coach: Remee
2. plads: Reem
3. plads: Alex

Sæson 10: Morten Nørgaard

Vinder af X Factor 2017

Morten kom ind i X Factor som den generte computernørd fra Odder, og herfra tog det ellers fart med Mortens udvikling. Vægten faldt tydeligt, selvtilliden steg markant og Mortens performance blev konstant bedre og bedre.

Coach: Remee
2. plads: Chili
3. plads: Mia

Sæson 11: Place on Earth

Vinder af X Factor 2018

I den sidste sæson af X Factor, som en del af Danmarks radio, kunne trioen Place on Earth (sammen med coach Thomas Blackman) tage sejren. Gruppen leverede både stærke vokalmæssige præstation og en stærk visuel oplevelse på scenen.

Coach: Thomas Blachman
2. plads: Jamie Talbot
3. plads: Rasmus

Sæson 12: Kristian Kjærlund

Foto af Lasse Lagoni/TV 2

Sæson 12: Kristian Kjærlund

Vinder af X Factor 2019

Kristian Kjærlund havde en meget særlig stil på scenen, hvor han ofte stod meget roligt og selvsikkert bag mikrofonen. Han sang sig igennem, program efter program, med sin stærke stemme og nogle smukke fortolkninger af en lang række numre.

 • 2. plads: Benjamin Rosenbohm2. pladsBenjamin Rosenbohm
 • 3. plads: Live Køhn Vogel3. pladsLive Køhn Vogel
 • X Factor dommer: AnkerstjerneDommerAnkerstjerne
 • X Factor dommer: Oh LandDommerOh Land
 • X Factor dommer: Thomas BlachmanDommerThomas BlachmanVinder
 • X Factor dommer: Sofie LindeVærtSofie Linde
Sæson 13: Alma Agger

Foto af Lasse Lagoni/TV 2

Sæson 13: Alma Agger

Vinder af X Factor 2020

Et underligt X Factor år, hvor Corona gjorde sit indtog. Live-shows blev udsat og publikum var helt eller delvist væk. Det gjorde det naturligvis ikke nemmere at være deltager, men det forhindrede ikke Alma Agger i at leverer topklasse præstationer, som førte hende til sejren.

 • 2. plads: Mathilde Caffey2. pladsMathilde Caffey
 • 3. plads: Emil Wismann3. pladsEmil Wismann
 • X Factor dommer: AnkerstjerneDommerAnkerstjerne
 • X Factor dommer: Oh LandDommerOh Land
 • X Factor dommer: Thomas BlachmanDommerThomas BlachmanVinder
 • X Factor dommer: Sofie LindeVærtSofie Linde
X Factor vinder 2021: Solveig

Foto af Lasse Lagoni/TV 2

Sæson 14: Solveig

Vinder af X Factor 2021

Hun overraskede både med sin unikke stil og sin stærke stemme ved audition. Gennem liveshows udviklede Solveig sig helt ekstremt, både personligt og musikalsk, og hun fik tonsvis af rosende ord med fra dommerne.

 • 2. plads: Nikoline Steen Kristensen2. pladsNikoline Steen Kristensen
 • 3. plads: Simon og Marcus3. pladsSimon og Marcus
 • X Factor dommer: Martin JensenDommerMartin Jensen
 • X Factor dommer: Oh LandDommerOh LandVinder
 • X Factor dommer: Thomas BlachmanDommerThomas Blachman
 • X Factor dommer: Lise RønneVærtLise RønneVikar
X Factor vinder 2022: Meum Zel

Foto af Lasse Lagoni/TV 2

Sæson 15: Meum Zel (Mads Moldt)

Vinder af X Factor 2022

Mads Moldt tog Danmark med storm med sin vanvittige rap og performance. Hans visuelle udtryk, imponerende modenhed, moves på scenen og fantastiske vokal førte ham sikker gennem samtlige liveshows.

 • 2. plads: Kári2. pladsKári
 • 3. plads: Tina3. pladsTina
 • X Factor dommer: Martin JensenDommerMartin Jensen
 • X Factor dommer: Kwamie LivDommerKwamie Liv
 • X Factor dommer: Thomas BlachmanDommerThomas BlachmanVinder
 • X Factor dommer: Sofie LindeVærtSofie Linde
X Factor vinder 2022: ROSEL

Foto af Lasse Lagoni/TV 2

Sæson 16: ROSÈL

Vinder af X Factor 2023

De blev kaldt de tohovede monster gennem hele sæsonen, grundet deres fantastiske måde at synge sammen på. Gennem hele sæsonen var deogså ekstremt sikre i deres stil, og de leverede gang på gang imponerende fortolkninger af danske sange, hvor der dog var en tydeligROSÈL-vibe at høre.

 • 2. plads: Sigalaz2. pladsSigalaz
 • 3. plads: Theodor3. pladsTheodor
 • X Factor dommer: Simon KvammDommerSimon KvammVinder
 • X Factor dommer: Kwamie LivDommerKwamie Liv
 • X Factor dommer: Thomas BlachmanDommerThomas Blachman
 • X Factor dommer: Sofie LindeVærtSofie LindeSidste sæson

Ofte stillede spørgsmål om X Factor

Hvad er X Factor?

X Factor er et tv-program, hvor der konkurreres i flere faser om at vinde titlen og en præmie, som typisk er en aftale med et pladeselskab og muligheden for at få produceret og udgivet musik i eget navn. Tv-konceptet er originalt udviklet af Simon Cowell, der stadig ejer rettighederne. TV 2 har dermed købt rettighederne til konceptet, så de kan produceres på dansk grund med danske artister.

Er X Factor live?

De første faser af X Factor med audition, bootcamå og Chair Challenge er ikke live. De efterfølgende liveshows er, som navnet tydeligt angiver, sendt live.

Hvordan foregår X Factor?

X Factor kan grundlæggende deles op i seks faser:

1. Precasting: Her får alle lov til at stille op, hvor de bliver bedømt, inden de eventuelt får lov til at synge foran de "rigtige dommere". I denne fase skal man naturligvis synge, men der er også spørgsmål ift. baggrund og personlighed.

2. Audition: Det er denne del, vi ser i tv, hvor deltagerne skal synge foran de tre "rigtige dommere", og kan gå videre, hvis de får minimum to gange ja.

3. Udvælgelsen: Alle de deltagere som fik to gange ja til audition bliver nu gennemgået af dommerne ift. hvilken kategori (eller hvilke kategorier) de har fået tildelt hver især.

4. Chair Challenge: Denne har både været præsenteret som 5 Chair Challenge og 6 Chair Challenge. Der har tilmeld været år, hvor dommerne har anmodet om at fjerne en stol (typisk den med gruppekategorien, som ønskede at danne sin egen gruppe med solister, der ikke gik videre).

5. Bootcamp: De deltagere som gik videre fra Chair Challenge skal nu på en bootcamp med dommeren og deltagerne i samme kategori. Her skal de synge for dommeren og overbevise om, at det er lige præcis dem, der skal have en af de tre pladser, som hver dommer har til liveshows.

6. Liveshows: Her synger deltagerne hver uge en sang, som typisk skal følge et overordnet tema. Herefter stemmer seerne, og de to deltagere med færrest stemmer skal synge deres "Save me"-sang, hvorefter det er op til de tre dommere af stemme om, hvem der skal forlade X Factor. I praktisk er det enten den dommer med begge sine deltagere eller ingen af sine deltagere i farezonen, der vælger. I de sidste par liveshows er det udelukkende seer-stemmer, der afgør det.

Er X Factor et reality show?

Der findes nogle forskellige tolkninger af, hvad et reality show er. Originalt betegner det en genre, hvor de medvirkende ikke er skuespillere - og dermed har mere fokus på almindelige menneskers oplevelser, liv og følelser. Så på en måde kan man godt kalde X Factor for et reality show, da der ikke er tale om skuespil. Det minder dog ikke så meget om de typiske formater, folk forbinder med reality tv, som eksempelvis Paradise Hotel, Forsidefruer, Divaer i Junglen, Familien fra Bryggen mv., da X Factor har et noget mere optegnet format og samtidig er en konkurrence.

Vil du være med i X Factor?

Ønsker du at deltage i X Factor? Så kan du overveje at begynde til sangundervisning eller guitarundervisning, da rigtig mange deltagere er kommet gennem på at skulle spille guitar eller synge.

Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser