Ny version af MUUV udgivet  Læs mere her

5 gode hovedtelefoner til studiet

Som dødelige har råd til!

 •  kommentarer

God lyd er vigtigt, hvis man vil producere musik. De fleste nybegyndere skynder sig derfor at købe studiemonitors som noget af det aller første. Man hvad de ikke ved er, at man ofte kan opnå bedre lyd for færre penge ved at investere i et godt sæt studiehovedtelefoner i stedet.

Hvorfor? Fordi studiehovedtelefoner ikke er afhængige af et lydbehandlet rum.

Alle bør eje et sæt hovedtelefoner

Selvom din musik lyder helt perfekt på dine studiemonitors, kan den lyde forfærdeligt på andre lydkilder. Derfor er det klogt at have et sæt hovedtelefoner, som du kan bruge til at reference-lytte med.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren inden for branchen er der altså god grund til at eje et sæt gode hovedtelefoner til studiet. Herunder præsenterer vi 5 gode hovedetelefoner til studiet. Vi tager udgangspunkt i alle prisklasser, så både nybegynderen og den garvede kan være med.

Læs også: 5 grunde til at du ikke køber dyre monitors

Sennheiser HD 201: Den overraskende underdog

For dig, som ønsker at komme hurtigt i gang med at musikarbejdet inden for et begrænset budget, er Senneheiser HD 201 en fantastisk løsning. I betragtning af hovedtelefonernes lave pris (omkring 250 kr.), får du overraskende god lyd for pengene. Hovedtelefonerne er tilmed lette og lukker effektivt af for udefrakommende forstyrrelser. Vi anbefaler kraftigt, at du prøver dem af, inden du kaster dine penge efter en dyrere løsning.

Se en præsentation af Sennheiser HD 201 her

AKG K240: Den gyldne middelvej

AKG K240 har været på markedet længe og har slået sig fast som en stabil løsning for musikere, der vil opnå en semiprofessionel løsning til billige penge. Denne hovedtelefon er “halvåben” og har en såkaldt “lineær frekvensrespons”, hvilket betyder, at hovedtelefonerne ikke farver lyden synderligt. Du bliver med garanti glad og tilfreds med dette sæt hovedtelefoner, som typisk koster omkring 700 kr.

Se en præsentation af AKG K240 her

Beyerdynamic DT 770 Pro: Arbejdshesten

I det øjeblik vi bevæger os på den anden side af 1000 kr. for et sæt hovedtelefoner, øger vi mængden af alternativer. I den forbindelse vil der også være flere meninger om, hvilke hovedtelefoner, der er bedst i denne prisklasse. Der er dog ingen tvivl om, at Beyerdynamic DT 770 er en klassiker. Dette sæt kan betegnes som en arbejdshest, som ikke fejler. Sættet er behageligt at have på og leverer en pålidelig og balanceret lyd i hele frekvensspektret. Her går du aldrig galt i byen.

Bemærk: Dette sæt hovedtelefoner kan fås i en 80 Ohm og 250 Ohm-version.

Se en præsentation af Beyerdynamic DT 770 Pro her

AKG K271 MKII: Den raffinerede klassiker

K271 kan betegnes som storebroren til den føromtalte K240. Lige som Beyerdynamic DT 770 anses AKG K271 for at være en klassiker. Til gengæld er denne hovedtelefon udkommet i en ny version (MKII). AKG 271 er en lukket hovedtelefon, som egner sig godt til indspilning og til at lukke støj ude. Hovedtelefonerne er produceret i lette materialer og bøjlen er justerbar, så den er behagelig at have på over længere tid. Takket være innovativ tænkning fra AKGs side, afbrydes lyden helt automatisk, når man tager hovedtelefonerne af. Dette sæt hovedtelefoner er et godt alternativ til Beyerdynamic DT 770 og koster også omkring 1000 kr.

Se en præsentation af AKG K271 MKII her

AKG 702: Feinschmeckeren

I budgettet mellem 1500-2000 kr. gemmer sig mange fantastiske hovedtelefoner. Beyerdynamic DT 880 Pro er et rigtig godt bud på en semi-åben hovedtelefon, som kan bruges til reference-lytning. Vi har dog ladet valget falde på AKG 702, som har en fantastisk definition og giver en helt særlig fornemmelse for rum. For omkring 1500 kr. finder du, ifølge os, ikke en bedre reference-hovedtelefon. Dog skal det understreges, at disse ikke egner sig til indspilning, da hovedtelefonerne ikke er lukkede (closed back).

Se en præsentation af AKG K702 herEt religionsspørgsmål

Bemærk, at det altid vil være en subjektiv vurdering hvilke hovedtelefoner, man sværger til. Ovenstående liste er udarbejdet på baggrund af vores studie-erfaring, og vi er sikre på, at du ikke kan gå helt galt i byen, hvis du vælger en af ovenstående kandidater.

Vi kunne dog godt tænke os at høre din mening? Har vi misset nogle åbenlyse alternativer? Vi tager imod feedback med kyshånd.

Hvad siger din religion?

Vil du producere musik? Find en underviser i musikproduktion her.

Morten Skov

Morten Skov

Medstifter og marketing

Jeg er medstifter af MUUV.DK og er dybt motiveret for at skabe et fantastisk miljø for musikundervisere og elever. I min fritid spiller jeg trommer og producerer musik for andre kunstnere.

Kommentarer

Seneste nyt på bloggen

Hver tirsdag og fredag deler vi musik fra dygtige, upcoming danske musikere. Herunder kan du se de tre seneste artikler, om ny dansk, fantastisk musik.

d. 28-03-2023 kl. 06:59

Musikinspiration: A Symbol Heavy - Follow the Libertine

Læs indlægget
d. 21-03-2023 kl. 06:59

Musikinspiration: Kasper Søegaard - Det Så Fint

Læs indlægget
d. 17-03-2023 kl. 07:01

Musikinspiration: Azilda - till you hurt me (love this city)

Læs indlægget
d. 14-03-2023 kl. 07:03

Musikinspiration: anmar - Lille Pige

Læs indlægget
 Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal
 • MUUV.DK
 • Hybenvej 12
  2605 Brøndby
  Email: info@muuv.dk
  CVR 38654837

 • MUUV på Facebook   MUUV på YouTube   MUUV på Instagram   MUUV på CVR