Privatundervisning i klaver øger du dine chancer for at blive god til klaver.
På MUUV kan du oprette en forespørgsel og få tilbud fra flere undervisere.
Det er gratis og uforpligtende.
En akkord er et udtryk for når minimum tre toner klinger samtidigt, her på siden vil du få vejledning til hvordan du spiller de mest gængse akkorder på et klaver / piano / keyboard. Hvis du spiller guitar, har vi en bedre oversigt over akkorder til dig i guitar-sektionen.
En dur akkord kendetegnes som regel ved den meget "glade lyd". En dur akkord er bygget op af tre toner; Grundtone, Stort terts og Kvint.
En mol akkord kendetegnes som regel ved den lidt "dystre/melankolske lyd". En mol akkord er bygget op af tre toner; Grundtone, Lille terts og Kvint.
Det kan være svært huske, hvor de forskellige toner er på klaveret. Det er dog vigtigt at vide, når man skal lære at spille klaverakkorderne.
Først og fremmest bør du lære tonerne på de hvide tangenter. Tonerne på de hvide går som følger: C, D, E, F, G, A, B (og så forfra). Det går altså efter alfabetet. Når du skal navigere i de hvide tangenter, så skal du bruge de sorte først. For de sorte tangenter sidde i to par - et af to sorte tangenter, og et af tre sorte tangenter. Til venstre for de to sorte tangenter, har du C’et og til venstre for de tre sorte tangenter, har du F’et.
Når vi så skal lære tonerne på de sorte tangenter, så skal vi bruge den viden, vi netop har lært om de hvide tangenter. Til højre for tonerne C, D, F, G og A har vi henholdsvis C#, D#, F#, G# og A#. Der kommer # efter tonen, når vi går fra en hvid tangent til den sorte tanget til højre. Når man bruger #, betyder det en halv tone højere. Man kan dog også kalde førnævnte toner for Db, Eb, Gb, Ab og Bb. Det lille b betyder nemlig, en halv tone under. Derfor er C# og Db samme tone (beskrevet som en halv tone over C eller en halv tone under D).
På alle ovenstående billeder er tonerne placeret i denne rækkefølge: Grundtone, Terts og Kvint - altså 1., 3., og 5. trin (hvor grundtonen er den dybeste tone og kvinten den lyseste). Det giver god mening i forhold til at præsentere klaverakkorderne og skabe forståelse. I nogle numre vil de dog spilles i andre former. Ovenstående er altså korrekte klaverakkorder, men du vil kunne opleve, at de kan spilles på mange måneder.
Herunder kan du se et eksempel på, hvordan en G-dur kan spilles på to andre måder:
Det kan være svært at lære klaverakkorderne så godt, at man kan skifte mellem dem i et hurtigt nok tempo til at spille sange. Herunder har vi et par gode råd, som du bør følge, når du begynder at lære alle klaverakkorderne.
Vi har et stort udvalg af undervisere i klaver, som du kan kontakte gratis og uforpligtende.
Skal du investere i el-klaver, så kan du finde et stort udvalg her på vores side.
Hybenvej 12
2605 Brøndby
Email: info@muuv.dk
CVR: 38654837