Privatundervisning i guitar øger du dine chancer for at blive god til guitar.
På MUUV kan du oprette en forespørgsel og få tilbud fra flere undervisere.
Det er gratis og uforpligtende.
En akkord er et udtryk for, når minimum tre toner klinger samtidigt, her på siden vil du få vejledning til hvordan du spiller de mest gængse akkorder på en guitar.
På denne side kan du finde:
Åbne akkorder (Kendes også som spanske akkorder / standard akkorder) er dem man som regel vil starte med at lære da disse er de nemmeste. Har man et kendskab til disse er man i stand til at spille flere tusinde musiknumre.
Barré akkorder er hvor man flytter en åben akkord længere op ad guitarens gribebræt. På den måde skabes der en ny akkord alt efter hvor man placere grebet på guitarens gribebræt. Her vil vi vise hvordan alle de mest gængse greb ser ud, når man spiller barré akkorder. Flyttes disse greb et bånd længere op på gribebrættet, får man akkorden en halv tonehøjere. Flyttes disse greb derimod et bånd ned, får man akkorden en halv tone lavere. Se evt. toneskala her.
Når vi har sat tal på alle prikkerne, er der en rigtig god mening med det. Det indikerer nemlig, hvilket finger du skal bruge til at sætte lige præcis der.
Tallene indikere som nævnt dine fingre, hvor;
Du har måske også lagt mærke til nogle små krydser oven over selve gribebrættet. Disse indikerer de strenge, der ikke skal slås an, når man spiller den pågældende akkord. Når man arbejder med de mest gængse akkorder, er det 4, 5 eller 6 strenge, der skal slås an.
Når man skal lære akkorderne på en guitar, er det vigtigt, at man øver dem mange gange. De skal helst sidde der på automatik, så man får overskud til at holde styr på rytme og tempo. Start med at øve de åbne guitarakkorder, og når du er blevet rigtig skarp i dem, kan du fortsætte med de lidt sværere barré-greb. Blot med de åbne guitarakkorder vil du kunne spille rigtig mange musiknumre.
Mange sange er ofte bygget op omkring få guitarakkorder, der så går i rundgang. Så det handler om at finde en sang, som du synes er god, og hvor der ikke er så mange akkorder i. Øv så akkorderne til den sang i et tempo, hvor du kan følge med, inden du forsøger at sætte tempoet op til det, originalen går i.
Læser man hos store engelske medier, findes der mellem 2.000 og 4.000 guitarakkorder - lidt afhængigt at, hvordan man beregner det.
Der findes tolv toner (C, C#, D, D#, E, F, F#, G, G#, A, A#, B) og så et hav af udvidelser (eksempelvis dur, mol, sus2, sus4, 7, maj7, add9 etc.). Lægger man samtidigt alle mulige tilføjelser og formindskminger af akkorderne til, så kommer man op i disse flere tusinde guitarakkorder.
Hvis grundtonen er C, så passer den som udgangspunkt godt sammen med F, G, Dm, Am og Em.
Ovenståene har noget at gøre med afstanden mellem tonerne. Værktøjet kvintcirklen gør dette meget overskueligt, da man ved at finde grundtonen så ved, at tonen til højre og venstre for passer godt til - samt de tre mol-paraleller inde i cirklen.
Når man ser at akkorddiagram, så er gribebrættet tegnet, som hvis du holdt guitaren op foran dig, så guitarens hoved peger op, og du ser på fronten af guitaren. Diagrammet viser så, på hvilke strenge og bånd du skal sætte fingrene, og hvis der er et kryds over nogle af strengene betyder det, at du ikke skal slå disse strenge an.
Vi har et stort udvalg af undervisere i guitar, som du kan kontakte gratis og uforpligtende.
Skal du investere i western-guitar, så kan du finde et stort udvalg her på vores side.
Hybenvej 12
2605 Brøndby
Email: info@muuv.dk
CVR: 38654837