Privatundervisning i logic øger du dine chancer for at blive god til logic.
På MUUV kan du oprette en forespørgsel og få tilbud fra flere undervisere.
Det er gratis og uforpligtende.
Software til musikproduktion, mixerprogram, sequenzersoftware eller DAW? - Ja, kært bart har mange navne. Helt konkret er der tale om det stykke software, du benytter til at “bygge” dit musiknummer i. Det er vigtigt med et godt mixerprogram, men det er endnu vigtigere, at du føler dig hjemme i programmet, kender alle menuer/paneler og kan bruge effekterne.
På denne side kommer vi til at gennemgå:
Der findes mange forskellige programmer til at arbejde med sin musik. Herunder gennemgår vi nogle af de mest populære.
Et yderst populært mixerprogram til mac-brugere. Dette program findes desværre kun til Mac, men er virkelig lækkert. Det har meget den samme feeling, som mange er glade for ved selve styresystemet til Mac (MacOS).
Kan benyttes på: Mac
Steinberg Cubase har været på markedet i over 30 år, og er også en af de helt store klassikere inden for musikproduktion. Cubase kommer i nogle forskellige prisklasser alt efter, hvor meget du har brug for, når du skal producerer musik.
Kan benyttes på: Mac og Windows
Med Studio One har vi fat i en af de lidt nyere drenge i klassen. Studio One har “kun” været på markedet i 10 år. Det er dog blevet et mere populært værktøj grundet deres meget intuitive brugergrænseflade. Studio One er udviklet af PreSonus, som også er kendt for at lave lydkort.
Kan benyttes på: Mac og Windows
FL Studio er lavet af det belgiske firma, Image-Line. FL Studio har (modsat mange af de andre) et lidt mere “tern-baseret” look. En simpel symbolik, så minder FL Studio mere om ternet papir, hvor de andre er linieret papir. Det er meget en smagssag, hvilket look man foretrækker.
Kan benyttes på: Mac og Windows
Pro Tools er, som Cubase, en af de helt gamle spillere på banen. Programmet har også eksisteret i lidt over 30 år, og er nok en af de største konkurrenter til Cubase. ProTools er udviklet af Digidesign (som nu er blevet til Avid).
Kan benyttes på: Mac og Windows
GarageBand er et gratis mixerprogram til Apple. Det blevet hurtigt meget populært, da det er ekstremt godt, når man tager i betragtning, at det er gratis. Normalt var de gratis programmer noget, man ikke rigtig kunne lave noget seriøst i - men det kan man i GarageBand. Det er naturligvis ikke til de helt store, polerede produktioner, men det kan være rigtig godt til at komme i gang.
Kan benyttes på: Mac
Audacity er ligeledes et gratis program. Det har et noget mere old-school look en de fleste andre mixerprogrammer, hvilket vil få mange til at mindes de gamle tider med Windows 2000. Audacity har dog rigtig mange gode funktionaliter, og kan være et rigtig godt bud, hvis du vil i gang og se, om det er noget for dig at lave musik.
Kan benyttes på: Mac og Windows
Som det ligger lidt i navnet, Ableton Live, så blev programmet oprindeligt brugt til at afvikle live-performances. Det blev dog til, at der nu også findes en verison. som du kan bruge til at producere musik. Ableton Live har (som FL Studio) lidt mere det her “blok-design”, hvor man placerer klodser i et gitter.
Kan benyttes på: Mac og Windows
Bitwig er et af de ret nye skud på stammen inden for musikproduktion. Værktøjet har kun eksisteret siden 2014, og det er umiddelbart heller ikke det værktøj, man oftest hører om. Kigger man på interfacet ligner det, at de har ladet sig inspirere af gode dele fra mange andre kendte softwares.
Kan benyttes på: Mac, Windows og Linux
REAPER bliver sidste værktøj på listen her. Værktøjet minder meget om mange af de andre værktøjer. REAPER er udviklet er Cockos og har været på markedet siden 2006, så det befinder sig lidt mellem de nyere og de helt gamle.
Kan benyttes på: Mac, Windows og Linux
Det er ikke muligt at give én pris, da de både findes mange forskellige programmer og programmerne findes i flere prisklasser. For at give dig en indikator, kan man dog sige:
Er du helt ny, så kan du klare sig med et gratis - som GarageBand eller Audacity. Her vil du kunne lære en masse om at lave musik, og der vil formentlig gå noget tid, før du finder begrænsinger.
Har du siddet lidt med det, så skal du nok forvente at betale et sted mellem 800 og 1.500 kr. I denne prisklasse kan du få flere af de populære programmer i en lille eller mellem verison.
Er du øvet, så kan du forvente at skulle give omkring 2.000 til 4.000 kr. Her kommer du ofte op i vertsioner, hvor der følger rigtig mange virtuelle instrumenter og effekter med.
Tidslinjen er der, hvor man på den horisontale led har takter og minutter og på den vertikale led har alle sine spor - eksempelvis et spor til sang, guitar, bas og trommer. Når man har separeret tingene på hver sine spor er det lettere at mixe det hele sammen til en god enhed.
Mixeren er ofte et separat vindue, man kan åbne. Her har du ligeledes alle dine spor, men for hver spor har du mulighed for at styre netop det spor. Det kan eksempelvis være at lægge effekter på og styre volumen.
Her finder vi alt dit råmateriale. Her sørger man ofte for at lægge alle sine optagelser ind, så de ligger klar, når man skal bruge dem.
Vi har et stort udvalg af undervisere i logic, som du kan kontakte gratis og uforpligtende.
Skal du investere i mikrofon, så kan du finde et stort udvalg her på vores side.
Hybenvej 12
2605 Brøndby
Email: info@muuv.dk
CVR: 38654837