Guide: 5 måder hvor musikere kan sælge mere

Guide: 5 måder hvor musikere kan sælge mere

Hvis du udgiver din musik, er du interesseret i at få din musik ud til så mange som muligt. Når vi taler om at sælge i denne artikel, handler det naturligvis ligeså meget om at få streams af sin musik.

Guiden er til dig, der drømmer om at leve af at være musiker - hvadend du er solist eller i et band. Guiden giver dig konkrete værktøjer til, hvordan du kan få flere lyttere af din musik - hvilket på sigt vil skabe flere indtægter, flere spillejob og flere muligheder.

De konkrete råd er:

 1. Udgiv din musik alle steder
 2. Brug nyhedsbreve
 3. Brug sociale medier
 4. Vær kreativ i din markedsføring
 5. Tag ud og promover jeres musik

1. Udgiv din musik alle steder

Selvom Spotify er den absolut mest dominerende på markedet, så skal musikken være til stede på alle platforme. Nogle fans vil blive til små ambassadører for din musik, og det er super ærgerligt, hvis de fortæller nogle om jeres musik, som så ikke kan høre det, fordi de bruger Apple Music, Tidal, Deezer eller en helt fjerde service.

Det er heldigvis både nemt og billigt at udgive sin musik alle tjenester, og vi har skrevet en guide, der kan hjælpe dig på rette vej.

Læs guiden: Udgiv din musik på Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal og mange flere

2. Brug nyhedsbreve

Nyhedsbreve en en fantastisk måde at sprede budskaber og nyheder til fans. Når først du har opbygget listen over modtagere, kan du gratis skrive til dem, hvilket kan være med til at skabe enorm stor værdi for dig og din musik.

Eksempler på nyhedsbreve, du kan sende:

 • Behind-the-scene opdateringer (hvad arbejder I på?)
 • Udgivelser (gerne både før, på og efter udgivelsesdatoen)
 • Koncerter (inviter dem ud og se jer spille)

Benytter i et værktøj som eksempelvis Mailchimp, så er det rimelig let at lave en side, hvor fans kan tilmelde sig nyhedsbreve og sende flotte nyedsbreve ud til dem efterfølgende.

3. Brug sociale medier

De sociale medier kan på samme måde være med til at fastholde en god fanbase. Skal man nævne nogle af de mest populære sociale medier, vil det være Facebook, Instagram, SnapChat og TikTok.

Det afhænger naturligvis af din målgruppe, hvilke platforme du skal være på. Har du en yngre målgruppe vil TikTok være mere repræsenteret, hvor det med en ældre målgruppe vil være Facebook.

Bemærk, at man på flere af de sociale medier får et begrænset antal visninger, hvis man ikke betaler lidt for promovering.

Læs guiden: Markedsføring på sociale medier

4. Vær kreativ i din markedsføring

Der findes et hav et musikere, der ønsker at få lyttetid hos de samme fans, som du ønsker at få den fra. Derfor er man nødt til at finde på noget sjovt og kreativt, hvis man ønsker at få den største portion af opmærksomheden.

Musikken har set mange kreative indslag gennem tiden, som man kan lade sig inspirerer det.

Det kunne eksempelvis være:

 • Christopher der skrev en sang udelukkende baseret på de kommentarer, der kom til et opslag på sociale medier
 • Gulddreng der kørte en gennemført karakter af kækhed, storhedsvanvid og humor
 • Nik og Jay der udgav ét nummer om måneden (fremfor at udgive hele albummet med det samme)
 • De mange kunstnere der har lavet højaktuelle sange (eks. omkring corona, krige og naturkatastrofer)

Det handler naturligvis om, at du finder en idé, der passer med den type musik, I laver - og det image, I ønsker.

5. Tag ud og promover jeres musik

Muligvis de mest lavpraktiske råd, der kommer på listen - men det er også rart at have noget, som er lige til. Herunder kommer nogle råd til, hvordan I kan skabe noget opmærksomhed for jeres band.

5.1 - Stil jer op på en stor gågade

Spørg nogle mennesker der kommer forbi, om de har lyst til at høre 30 sekunder af dit personlige favoritnummer, I har lavet. Her kan I få værdifuld feedback på musikken og samtidigt give dem et visitkort med på vejen, så de kan lytte videre, når de kommer hjem.

5.2 - Del flyers ud

I kan naturligvis vælge at få trykt nogle fede, veldesignede flyers, men I kan også starte med at printe nogle, som I selv har bikset sammen i Word. Det vigtigste er faktisk, at de bliver delt ud til så mange hustande som muligt. Nogle store boligbyggerier har samtlige postkasser stående på gadeplan, hvilket gør, at det kun tager få minutter at leverer 100 flyers.

5.3 - Hæng plakater op

Her kan det også “blot” være tale om den flyer, vi var inde på før. Ofte har supermarkeder, kollegier, skoler og institutioner opslagstavler, hvor man (hvis man spørger pænt) ofte kan få lov til at hænge sin plakat/flyer op.

Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser