Menu
Bliv bedre til guitar

Privatundervisning i guitar øger du dine chancer for at blive god til guitar.

På MUUV kan du oprette en forespørgsel og få tilbud fra flere undervisere.

Det er gratis og uforpligtende.

Lav forespørgsel

Skift strenge på din guitar

Det er vigtigt, at du ved, hvordan man skifter strenge på en guitar. Man skal nemlig gerne gøre det en gang imellem, så ens guitar bibeholder den friske, lækre lyd - som den havde, da den var ny. Her på siden vil vi vise dig, hvordan du kan skifte til nye strenge på din guitar.

Videoguide til at skifte strenge på guitar

Her har vi lavet en udførlig videoguide til, hvordan du kan skifte strengene på din guitar. Guiden er lavet med en western-guitar, så den vil passe bedst, hvis du har en western-guitar - men mange af tingene minder om på både en spansk guitar og en elguitar.

Det skal du bruge, når du skifter strenge

Inden du begynder at skifte strenge, anbefaler vi, at du har følgende ting klar.

Et ryddet bord og et håndklæde

Dette er blot for at have et godt sted at lægge din guitar, mens du skifter strengene. Håndklæder er for ikke at komme til at ridse guitaren - eller bordet for den sags skyld. Når man skal skifte strenge på guitaren, kan man nemlig godt komme til at “kurre” guitaren lidt op mod underlaget nogle gange.

Et sæt strenge

Strengende skal selvfølgelig passer til den guitar, du har. Oftest er der tale om strenge til en westernguitar, spansk guitar eller elguitar. Der findes derudover forskellige mærker og tykkelser af strengene, men hvis du henvender dig din lokale guitarforretning og fortæller dem, hvilken type guitar du har, så kan de hjælpe dig med at finde et sæt strenge, der passer.

Rensemiddel til guitar og en fiberklud

Det er ikke et must - men en rigtig god idé. Det er blot for at give guitaren en lille “shine-up”, når strengene er taget af, så man kan få rengjort den over det hele. Det kan selvfølgelig også klares med en fugtig klud, men du skal passe på, at det ikke er en for grov klud, da det kan lave små ridser i guitarens overflade.

Gribebrætsolie

Det er heller ikke et must - men det er meget tæt på. Hvis du ønsker at bibevare gribebrættets flotte look, skal du give et gribebrætsolie, når du skifter strenge. Hvis du ikke gør det, vil gribebrættet tørre ud og ende med at se slidt ud.

Bidtang

Den primære funktion er at kunne klippe strengene over, når de er sat på. Strengene er nemlig altid “for lange”, fordi de skal passe til forskellige længder guitarhals - og fordi der skal være lidt ekstra til, når man sætter dem på. Bidtangen kan dog også bruge til at lirke baronerne op på en westernguitar.

Forskellen på guitartyper

Igen tager jeg udgangspunkt i de tre populære guitartyper: Westerguitar, spansk guitar og elguitar. Der er nogle forholdsvis små forskellige i, hvordan strengene sættes fast på henholdsvis hovedet og broen.

Herunder vil vi vise nogle af de kendte forskelle på guitarene. Det er dog vigtigt at bemærke, at der findes undtagelser inden for de forskellige typer guitar.

Hovedet:

Hovedet på en elektrisk guitar og en westernguitar har samme måde, hvorpå man fastsætter strengene. På en spansk guitar er det en smule anderledes, hvilket kan ses på billedet herunder.

Skift strenge - Forskellige guitarhoveder

Stolen:

Stolen er forskellige på alle tre typer. På en westernguitar sættes strengene fast med disse baroner. På en spansk guitar vikles strengen rundet om stolen. På en elguitar føres strengene igennem en "metalstol", der sørger for at holde strengene fast.

Skift strenge - Forskellige guitarstole

Privatundervisning i guitar

Vi har et stort udvalg af undervisere i guitar, som du kan kontakte gratis og uforpligtende.

Find guitarundervisning

Køb western-guitar

Skal du investere i western-guitar, så kan du finde et stort udvalg her på vores side.

Find western-guitar

Lån op til 500.000 kr.
Ansøg på 2 minutter
 • Online ansøgning
 • Få tilbud fra flere banker
 • Gratis og uforpligtende
Ansøg online her
Lån op til 500.000 kr.
Shop instrumenter
Danmarks største udvalg
 • Dansk webshop
 • Hurtig levering
 • 30 dages fuld returret
Se udvalget her
Shop instrumenter
MUUV favoritikon  Find underviser
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser
Lær guitar online
med gratis videoer
 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal