Køb din første guitar

Vælg akustisk guitar frem for elguitar

Med mindre du på forhånd har sat dig for at lære at spille elguitar, anbefaler vi at du starter på en akustisk guitar. Så kan du altid skifte på et senere tidspunkt, hvis du vil spille elguitar. Inden for akustiske guitarer findes der overordnet 2 typer: Western guitar og Spansk/Klassisk guitar.

Køb en guitarpakke - så har du det hele

Udover din guitar har du brug for taske og en tuner. Vi anbefaler dig at købe en startpakke, hvor disse ting følger med. Inden for begynderguitarer anbefaler vi følgende pakker:

Læs mere om guitarer til nybegyndere

Hvis du er nybegynder og overvejer, hvilken guitar du skal købe, kan denne side hjælpe dig på vej. Herunder vil du få et par gode tips til overvejelser, som du kan gøre dig, inden du køber din første guitar.

Akustisk guitar eller elguitar

Langt de fleste nybegyndere på guitar starter med at spille på en akustisk guitar frem for en elguitar, da den akustiske guitar på mange måder er det nemmeste instrument at komme i gang på. En akustisk guitar er som regel billigere at købe. Den er desuden nemmere at have med og kræver ikke strøm samt guitarforstærker for at kunne blive spillet på. Hvis du gerne vil starte med at spille guitar, anbefales det derfor at starte på akustisk guitar (western- eller spansk guitar). Derefter kan du altid skifte over til elguitar på et senere tidspunkt.

Western eller spansk?

Inden for akustiske guitarer findes der to typiske varianter: "Western"-guitaren og den "Spanske" guitar. En spansk guitar bruges som oftest til klassisk musik og fingerspil, da gribebrættet er større på en spansk frem for en western guitar. Desuden er strengene lavet af nylon, som er tykkere end de strenge, som sidder på en western-guitar. Selvom en spansk guitar som oftest bruges til klassisk musik, vælger mange nybegyndere at starte med at spille på en spansk guitar. Den er nemmere at spille på pga. det store gribebræt og nylon strengene er ikke så hårde at spille på for fingrene. Hvis du har en stor hånd eller har sarte fingre, kan det anbefales at overveje den klassiske guitar, som det aller første køb. Senere kan du altid skifte til western eller elguitar.

De fleste guitarister der spiller på akustisk guitar musik, spiller på westernguitar. Grundet metalstrenge og et smallere gribebræt er westernguitaren særligt god til at spille akkorder (lejrbålsmusik). Westernguitaren har en mere defineret og klar lyd og kan spille højere end en spansk guitar. Hvis du gerne vil lære at blive god til at spille akkorder, kan det betale sig at købe en westernguitar med det samme.

Søg efter en privat underviser

 

Find underviser
med fire enkle trin

 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnummer og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg efter underviser

Bliv musikunderviser
og tiltræk elever

 • Fast pris: 69 kr./md.
 • Første måned gratis
 • Ingen binding
 • Vi støtter Cph Listening Room
 Start gratis medlemskab

Lær guitar online
med vores gratis videoer

 • YouTube-kanal med guitarvideoer
 • Lær sange, rytmer og akkorder
 • Alt er online, gratis og på dansk
 • Perfekt til nybegyndere på guitar
 Besøg YouTube-kanal