Basundervisning - Bliv dygtig på basguitaren

Vil du lære din første bassline eller vil du videre med dit bas-spil? Uanset om du lige er startet på basundervisning eller ønsker at udvikle dig som bassist, kan dine ønsker blive opfyldt med en privat basunderviser. Vi har samlet et katalog over dygtige og engagerede undervisere, som kan står klar til at give dig basundervisning. Se alle vores basundervisere på listen herunder.

 • Over 600 dygtige undervisere
 • Stort udvalg af basundervisere
 • Hyggelig og fleksibel privatundervisning
 • Gratis og uforpligtende kontakt

Modtag flere tilbud

Få tilbud fra flere basundervisere. Det er helt gratis og uforpligtende.

Fandt du ikke en underviser?

Havde vi ikke den basunderviser, som du søgte? Så kan du lave en forespørgsel, som sendes ud til over 600 undervisere.

Opret forespørgsel

Underviser du i basguitar

Ønsker du at blive vist overfor elever, som søger undervisninger i basguitar? Få en gratis profil og betal kun en fast pris pr. henvendelse.

Læs mere her

Basguitar

Find en privat basunderviser, der matcher dine ønsker

En privat basunderviser har de fornødne kompetencer til at lære dig, hvad der kræves for at blive en dygtig og vellidt bassist i enhver bandsammenhæng. Uanset om du er nybegynder, let øvet eller veteran på bassisten, kan en privat basunderviser vise dig effektive og motiverende måde at øve dig på instrumentet.

Nej, du bliver ikke automatisk dygtig til at spille bas, fordi du går til undervisning. Det vil kræve mange års hård træning at blive fortrolig på dit instrument. Men basundervisning kan speede processen op! Kom i gang med at spille bas og find en kompetent basunderviser her på MUUV.DK.

Bas i bandsammenhæng

Hvad kræver det at blive bassist?

Som bassist er det din fornemmeste opgave at få dine bandmedlemmer til at lyde godt. Du er “limen”, der binder det hele sammen. Det betyder, at du skal spille disciplineret og med et fokus på puls og tempo, så hele fundamentet ikke skrider. Din rolle er desuden - sammen med trommeslageren - at få de rytmiske elementer i musikken til at svinge. Hvis det rytmiske grundlag i musikken ikke fungerer, så fungerer resten af musikken heller ikke. Således er et af dine fokuspunkter som bassist at opøve din musikalske forståelse og din fornemmelse for tempo og puls. Med en privatunderviser i bas kan du blive en “rock solid” bassist - hvis du bare gider at øve dig.

Teknik på basguitar

Dette bør du tænke over, inden du kaster dig ud i basundervisning

Det anbefales kraftigt, at du tænker dig grundigt om, inden du køber dig en bas og kaster dig ud i basundervisning. Der er ingen grund til at du køber udstyr og betaler for en masse undervisning, hvis du ikke er indstillet på, at det kræver hårdt arbejde at blive dygtig til at spille bas. Find ud af med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er og om du er villig til at investere den fornødne øvning i projektet. Hvis ikke, bør du måske holde dig til at spille luftguitar.

Hvilke genrer vil du gerne spille?

Find ud af med dig selv, hvilke genrer du gerne vil spille som bassist. Er du til rock, pop, soul, blues, funk eller måske jazz? Det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvilken type musik du gerne vil lære at spille… I hvert fald til at starte med. Det har nemlig indflydelse på, hvilken basunderviser du skal vælge.

Der er stor forskel på musikundervisere. Langt de fleste undervisere er særligt dygtigt inden for nogle specifikke genrer, så du kan lige så godt vælge dem, som passer til dine yndlingsgenrer. Det sikrer høj kvalitet i undervisning og sørger for at holde motivationen oppe, når du skal øve dig.

Hvilket niveau er du på?

Tænk over hvilket niveau du er på lige nu. Er du helt ny på bas, har du et år eller to på bagen eller du efterhånden veteran? Hvor mange bandsd har du spillet i? Når du kontakter din næste basunderviser, vil vedkommende med garanti spørge ind til din erfaring med at spille bas. Det gør vedkommende, fordi han/hun vil forberede sig bedst muligt til den første time.

Hvad er dine ambitioner?

Nogle vil gerne gå hele vejen og blive så dygtig på sit instrument, at de kan være med at spille i dygtige bands på store scener rundt omkring i Danmark. For andre er det nok at kunne spille tilstrækkeligt til at kunne være med i et hyggeband, som mødes en gang om ugen. Det kan være en god idé at gøre dig klart, hvad dit mål med undervisningen er. Med ambitionerne følger der nemlig en vis disciplin, som må overholdes.

Er du indspillet på at øve dig flere gange om ugen, eller vil du blot øve dig i ny og næ, når det lige passer ind i programmet? Vil du mødes med din underviser hver uge eller en gang om måneden? Del gerne dine ambitioner med din underviser. Således kan vedkommende skræddersy et øveprogram, som passer hertil.

Hvor meget vil du give for basundervisning?

Når du ved, hvor mange gange du ønsker undervisning om måneden, kan du nemmere finde ud af, hvor meget du er villig til at betale pr. lektion. Find ud af, hvad dit månedsbudget er. Således kan du finde en underviser, som matcher dig prismæssigt. Husk på, at du skal have råd til at gå til undervisning i det lange løb - ikke kun et par uger.

Geografisk placering

På MUUV.DK har du gode chancer for at finde en basunderviser, som underviser i nærheden af dig. Hvis du bor på landet eller i en forstad er chancerne dog væsentlig mindre for, at der bor en underviser rundt om hjørnet. Før du vælger en underviser, bør du tænke over, hvor langt du er villig til at tage for at komme til basundervisning. Du skal huske på, at du skal have tiden til at tage til undervisning flere gange om måneden. Bemærk, at der er mulighed for at nogle undervisere tager hjem til for at underviser - mod betaling af transport.

Husk disciplin - og se så at komme i gang

Før du kaster dig ud i basundervisning, så husk at mærke efter. Vil du investere den tid det kræver at blive dygtig på dit instrument? Har du disciplinen til at holde ved i længere tid, eller er der for stor sandsynlighed for, at du stopper inden for kort tid? Mange har en tendens til at blive revet med af en pludselig idé om, at de skal lære at spille et instrument - men ender med at stoppe efter få uger. For at undgå at blive en af “dem”, så husk at mærke efter.

Er du klar til basundervisning? Se at komme i gang!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster basundervisning?

Prisen på basundervisning varierer meget for de forskellige baslærere. Den billigste lektion du kan købe er 25 minutter for 50 kr., hvor den billigste timepris dog er 120 kr. Den dyreste basunderviser tager 450 kr. for 60 minutter.

Hvor mange undervisere har I?

Vi har et stort udvalg af basundervisere fordelt over hele Danmark. Vi har på nuværende tidspunkt hele 151 baslærere i vores katalog.

Kan man få basundervisning online?

Ja, det kan man naturligvis. Vi har lige pt. 10 undervisere, som tilbyder at undervise dig online. Hvis du vælger en af vores baslærere, vil du naturligvis blive hjulpet til at komme i gang med online-værktøjer, så du får det maksimale ud af basundervisning.

Tilbyder jeres baslærere at køre ud?

En god andel af vores undervisere tilbyder at undervise dig i dit eget hjem. Der vil typisk blive pålagt et ekstrabeløb pr. lektion, som dækker kørsel. Hos vores baslærere er den gennemsnitlige pris for kørsel på 80 kr.

Anmeldelse skrevet af Varduhi Babayan
Anmeldelse skrevet af Asger Rosendal Thorn
Anmeldelse skrevet af Jacob Falk
Anmeldelse skrevet af Anne Dræby Lünell
Anmeldelse skrevet af Lise Lotte Elmelund
Anmeldelse skrevet af Odin Madsen Laugesen

Undervisning i basguitar i dit nærområde

Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Glen Michaelsen på Instagram  Glen Michaelsen på Facebook  Glen Michaelsen på LinkedIn  Glen Michaelsen på Twitter 
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser