Undervisning i musikteori

Hvis man forstår musikteori, så får man ekstremt mange flere muligheder for at udfolde sig musikalsk. Ved at forstå den bagvedliggende musikteori bliver det pludseligt nemt at kombinere toner, akkorder og rytmer, som passer godt sammen.

Med privatundervisning i musikteori, får du de bedste forudsætninger for at lære musikteori på en måde, hvor det samtidigt bliver noget, du kan bruge i din musik. En underviser vil nemlig have fokus på at du lærer musikteori på en måde, der matcher dit instrument og din måde at lave musik på.

 • Over 600 dygtige undervisere
 • Stort udvalg af musikteori-undervisere
 • Hyggelig og fleksibel privatundervisning
 • Gratis og uforpligtende kontakt

Modtag flere tilbud

Få tilbud fra flere musikteori-undervisere. Det er helt gratis og uforpligtende.

Fandt du ikke en underviser?

Havde vi ikke den musikteori-underviser, som du søgte? Så kan du lave en forespørgsel, som sendes ud til over 600 undervisere.

Opret forespørgsel

Underviser du i musikteori

Ønsker du at blive vist overfor elever, som søger undervisninger i musikteori? Få en gratis profil og betal kun en fast pris pr. henvendelse.

Læs mere her

Lær det vigtige fra musikteorien

Musikteori er et rigtig stort emne, og det er de færreste, der vil komme hele vejen rundt. Derfor er det vigtigt at have fokus på, hvilken del af musikteori, du er interesseret i at lære. Hvis du har en privatunderviser i musikteori, vil vedkommende sørge for at hjælpe dig med at udvælge det, du skal lære.

Herunder kan du se nogle af de ting, man typisk vil lære.

Noder

Noder er et meget centralt emne i musikteori, da rigtig meget musik er skrevet som noder. Dette er et system, hvor både toner og rytmer kan sættes op på en måde, hvor det er meget præcist angivet, hvordan det skal spilles.

Toner

Forståelsen af selve tonerne, og hvordan afstanden mellem dem har betydning, er også meget vigtigt at være opmærksom på. Dette er vigtigt ift. at opbygge gode melodier, akkorder og akkordrundgange.

Kvintcirklen

Kvintcirklen er et meget konkret værktøj til at finde kvinten ift. en given tone, hvilket kan bruges til at finde toner og akkorder, som passer godt sammen.

Læs op på musikteori

Selvom vi altid anbefaler privatundervisning i musikteori, så kan du sagtens begynde at læse op på det og lære musikteori derhjemme.

Hvis du ønsker at starte med at lære musikteori derhjemme, kan vi anbegale side Musikipedia, som et meget udførligt bygget opslagsværk inden for musikteori.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster musikteori-undervisning?

Prisen på musikteori-undervisning varierer meget for de forskellige musikteori-lærere. Den billigste lektion du kan købe er 45 minutter for 150 kr., hvor den billigste timepris dog er 200 kr. Den dyreste musikteori-underviser tager 400 kr. for 60 minutter.

Hvor mange undervisere har I?

Vi har et stort udvalg af musikteori-undervisere fordelt over hele Danmark. Vi har på nuværende tidspunkt hele 35 musikteori-lærere i vores katalog.

Kan man få musikteori-undervisning online?

Ja, det kan man naturligvis. Vi har lige pt. 11 undervisere, som tilbyder at undervise dig online. Hvis du vælger en af vores musikteori-lærere, vil du naturligvis blive hjulpet til at komme i gang med online-værktøjer, så du får det maksimale ud af musikteori-undervisning.

Tilbyder jeres musikteori-lærere at køre ud?

Ja, størstedelen af undervisere tilbyder undervisning hos eleven. Der vil typisk være en pris forbundet med kørslen. Hos vores musikteori-undervisere, er den gennemsnitlige pris for kørsel 80 kr.

Anmeldelse skrevet af Varduhi Babayan
Anmeldelse skrevet af Asger Rosendal Thorn
Anmeldelse skrevet af Jacob Falk
Anmeldelse skrevet af Anne Dræby Lünell
Anmeldelse skrevet af Lise Lotte Elmelund
Anmeldelse skrevet af Odin Madsen Laugesen
Glen Michaelsen

Glen Michaelsen

Stifter og udvikler

Jeg er medstifter af MUUV.DK, og har i over 10 år brændt for at skabe Danmarks bedste musikundervisningsportal. Derudover spiller jeg guitar, synger og skriver mine egne sange.

Glen Michaelsen på Instagram  Glen Michaelsen på Facebook  Glen Michaelsen på LinkedIn  Glen Michaelsen på Twitter 
Find underviser
med fire enkle trin
 • Besøg MUUV.DK
 • Vælg postnr. og instrument
 • Læs om underviseren
 • Kontakt underviseren
 Søg underviser
Opret forespørgsel
og få flere tilbud
 • Modtag flere tilbud
 • Over 600 undervisere
 • Gratis og uforpligtende
 • Opret på to minutter
 Opret forespørgsel
Bliv musikunderviser
og tiltræk elever
 • Fast pris pr. henvendelse
 • Pris fra 50 kr.
 • Gratis profil
 • Ingen binding
 Bliv underviser